Patrik på äventyr: Jag har redan kommit till Hamburg

1024

I måndags började äntligen mitt nya äventyr. Först var jag tvungen att åka till Thailändska ambassaden i Stockholm och hämta ut mitt turistvisum. Väl tillbaka i Nyköping där jag hämtade upp min väska ställde jag mig nära påfarten till E4 södergående. Det var svårliftat i Nyköping denna måndagseftermiddag och jag satte in reservplanen.

Min gode vän David är lastbilschaufför och passerade Nyköping vid midnatt. Det stora äventyret inleddes således i en gigantisk lastbil med ett extra släp. Där satt vi som två kungar högt upp på tronen och spanade ut över bilarna som passerade oss i nattens mörker. Vi käkade chicken nuggets och pratade om livet.

Vid det klassiska lastbilsstoppet i Ödeshög blev jag avsläppt runt 03-tiden. Stendött till en början. Jag sov sittandes med ryggsäcken som stöd. Efter två timmar kommer de två sköna grabbarna Michael och Abdul. De har bränt hit hela vägen från Stockholm, de är på väg till Tyskland. De bor i Sverige men driver restaurang på kontinenten.

Tack vare dem kom jag till Jönköping. Här fick jag kapitulera för tröttheten och tog en billig buss till Göteborg. Två timmars sömn satt fint. Dagen spenderades i vackra Göteborg i goda vänners lag. Har ni inte varit i Göteborg är det ett måste. Jag har själv bott här men när man gör återbesök inser man hur fint det faktiskt är. Dagens Göteborgstips för dig som åker hit: Strosa omkring i de sköna, gamla och mysiga stadsdelarna Haga och Linné.

När onsdagsmorgonen grydde var jag redan på väg i en bil söderut. Joachim som hörde av sig tack vare efterlysning här på sajten körde mig till rastplatsen Varberg Norra. Mängder med lastbilar och mängder med personbilar.

Liftar
Redo i Varberg med skylt E6 söderut.

Här fick jag efter dryga timmen napp med företagaren Peter som skulle åka E6:an söderut i sin svarta BMW. Det visar sig efter lite språkande att Peter är på väg till Hamburg för ett möte. Han bjuder in mig att åka med hela vägen. En fantastiskt fin gest. Cirka sex timmar senare släpper han av mig i centrala Hamburg och nu har jag plötsligt massor av tid.

Att det skulle gå såhär snabbt ner till Tyskland hade jag inte räknat med.

Idag är det torsdag och jag ska ut och upptäcka staden. Bilder och rapport kommer här på sajten!

 

Öresundsbron
Lämnar Sverige via Öresundsbron.
Färjan
Färjan mellan Rodby och Puttgarden.

 

Centralstationen i Hamburg.
Centralstationen i Hamburg.
SHARE

1 COMMENT

  1. Hej Patrik Enlund. Jag har börja följa din resa efter sätt dig på nyhets morgon, häftigt jag vill göra lika dant men vågar inte än fast jag är 36år, men jag vill så in i bänken ändra mitt liv. lycka till jag följer dig så skriv mycket om hur det går och hur du gör. (=

Comments are closed.