Här blir Patrik jagad av en elefant

1636

”Spriiiing”, ropar guiden.

Bakom mig springer minst ett ton av aggressiv elefanthanne med vassa betar.

Vi är i Borneos djungel. Jag fokuserar på att sätta ena foten framför den andra. Det är mörkt och jag är rädd. Men det hinner jag inte tänka på nu. Att ramla omkull skulle göra det hela värre.

Leran stänker upp på vaderna och ryggen från mina ivriga steg att fly faran.

Plötsligt stannar vi. Guiden Kay sätter ett finger framför sina läppar. Vi måste vara tysta. Han lyssnar mot mörkret bakom oss. Den värsta faran verkar vara över.
– Troligtvis finns det en unge i närheten, säger han.

Djungeln på natten kan vara en farlig plats.
– Vi hade en holländsk tjej här en gång som inte sprang. Hon ville ta ett foto av elefanten. Nästa morgon hittade vi henne död. Ett hål i magen och ett hål i bröstkorgen, spetsad av elefantens betar, berättar Kay.

Jag har för tre nätter checkat in på en lodge i djungeln i Sabah, på nordöstra Borneo i Malaysia. Floden Kinabantangan rinner fridfullt förbi precis intill där vi bor i enkla halmhus.

Att bli jagad av en elefanthanne var det sista jag trodde att jag skulle få uppleva. Det var läskigt. Men det gav också en kick. Living on the edge.

Gilla Ett annat liv på Facebook för fler inspirerande resehistorier:

SÅ TAR DU DIG TILL BORNEO
Sabah är en av Borneos mest kända regioner. Det ligger på den malaysiska öns nordöstra hörn. Det går flyg från Kuala Lumpur till staden Kota Kinabalu eller till flygplatsen i Sandakan.

Sandakan är utgångspunkten på östkusten om du vill ta dig till djungeln för att se Borneo pygméelefant, vilda orangutanger, kajmaner, ormar, en uppsjö av fåglar och mer därtill.

Det går billiga bussar mellan Kota Kinabalu och Sandakan som tar 6-7 timmar. Bussföretaget heter  Dyana Express och det kostar  40 Ringgit (cirka 80 SEK).

Den stora busstationen i Kota Kinabalu ligger en bit utanför stadskärnan. Ta dig till till City Bus Terminal och ta anslutningsbuss till den större busstationen för liten penning.

patrik

SHARE

1 COMMENT

  1. Bli jagad av en elefant måste ha inneburit en rejäl adrenalinrush! Lite sidoinformation kommer här. Vi tyckte också att det var riktigt krångligt att hitta information om hur man tar sig ut tillbussterminalen Inaman i Kota Kinabalu, så vi fotade busshållsplatsen vi utgick ifrån i KK, vi tog buss nr 4, samt skrev kort om var man hittar den och hur lång tid det tar i det här inlägget: http://ankorpavift.com/blog/2015/06/23/sipadan-en-karlekshistoria-sakerhetslaget-och-grattis-bubb-la-1-ar/

Comments are closed.