Hoppa till innehåll

Skönt break med sol, bad och ökentripp i Hurghada

Det är halvtid nu för oss här vilket gjorde att vi åkte en vecka till Hurghada för att relaxa med sol och bad. Vi valde mellan Hurghada och Sharm el Sheikh men valde till slut Hurghada eftersom en busstripp genom Sinai kändes lite sådär och Hurghada ligger lite närmare än andra turistmål. Trots det tog det både ner och hem nästan sju timmar med buss, på ena sidan såg man inget annat än sand och Sahara, på den andra Röda Havet. Bussen stannade på ett stort matställe mitt i öknen mitt i resan men i övrigt var det i princip bara rakt fram i sju timmar. Det gick dock bra och vi kunde checka in på vårt hotell Royal Lagoons Resort vid fyra på eftermiddagen.

 Hotellet var helt magnifikt med en otrolig vattenpark där alla fick sitt lysmäte. Många matcher i vattenpolo blev det, och barnen åkte rutchkana hela dagarna (det fanns fyra olika).


Hotellet var helt magnifikt med en otrolig vattenpark där alla fick sitt lysmäte. Många matcher i vattenpolo blev det, och barnen åkte rutchkana hela dagarna (det fanns fyra olika).

dsc_0645 dsc_0636 dsc_0605

Hotellet ligger lite utanför staden men har ett fantastiskt poolområde till ett riktigt moderat pris vilket var anledningen att vi valde hotellet. Vi hade bestämt oss för all inclusive, för att slippa fundera på matsituationen. Jag kan säga att jag aldrig bott på all inclusive, det är helt enkelt inte min grej och det gynnar inte lokalbefolkningen, men eftersom enda syftet med resan var att kunna sola och bada vid poolen så blev det lättast. Poolen var verkligen otrolig. Ett vattenland med flera rutschkanor och barnpool plus större pool. Maten var också helt fabulous. Första kvällen bjöd de oss på hotellets italienska restaurang, de andra dagarna fick vi äta av den buffé som brukar ingå i all inclusive-hotell. Ett tiotal rätter där inte en var likadan under de dagar vi var där ska de ha eloge för, annars brukar väl det negativa med buffé på hotell vara att de flesta rätter är likadana från dag till dag. Så var det dock inte här.

Det här var ett lugnt hotell, nattklubb fanns dock och kördes på vid behov, men det passade oss alldeles utmärkt och personalen var otroligt serviceminded och trevlig. Var vi än var hade vi alltid någon som såg till att vi hade allt vi behövde. Som mamma var det väldigt skönt att faktiskt kunna lämna barnen ensamma då och då i poolen, kunna gå och ta en dricka eller gå på toaletten och veta att barnen var i tryggt förvar kvar i poolen tillsammans med någon av de anställda och lekte.

Två utflykter hann vi med under veckan, det var samma företag som ordnade dessa, ut i Saharaöknen för att köra fyrhjuling och titta på arabisk dans under bar himmel – det kändes lite sådär kan jag säga, säkerheten var inte jättehög och vi klagade på det vilket också fick gott gehör, och sedan följde vi med och snorklade innan vi åkte hem. Det är självklart ett måste att snorkla om man är vid Röda Havet och det här företaget hade en båt som gick under vattnet så alla fick se reven inifrån båten, sedan fick de som ville snorkla. Vi hade turen (hur man nu vänder på det, barnen blev rädda och ville gå upp) att se två hammarhajar, vilket som jag förstod inte är alla förunnat utan väldigt ovanligt vid denna tid på året då de ofta är ganska långt ut till havs. Ytterligare en grej på min bucket list – att få se haj i vilt tillstånd, jag dyker ju inte så ofta så det är ju inte så att jag kan jaga dessa vackra djur hela tiden utan skulle det komma så kommer det. Och det gjorde det.

På det hela taget ett suveränt hotell och en helt otrolig vecka, åker gärna tillbaka hit och vi har fått flera nya vänner. Nu ska vi ta hand om de sista tre veckorna i Kairo då jag också startar min skola.

dsc_0361

Vägen ner kantades av olika formationer av öken på ena sidan och Röda Havet på den andra.

dsc_0451

Den privata stranden som hotellet erbjöd. Barnen började bygga pyramidier i sand. Ivrigt påhejad av mannen och personalen som sedan fortsatte när barnen och undertecknad tröttnat.

dsc_0362

Saharas berg – såg ju trevliga att vandra i tänkte jag när jag såg dem på håll. Vi kom dock närmare och vi kan väl konstatera att det både skulle bli omöjligt och skitjobbigt att vandra här. Bara sand.

dsc_0487

Safariutflykt på fyrhjulingar funkade det också.

dsc_0588

Den arabiska dansen avslutade ökensafarin. Duktig kille som snurrade runt, runt, runt… Helt galet att han inte kräks.

dsc_0519

Jag börjar komma bra överens med dromedarer nu, någon som vet om man får ha dem som husdjur i Sverige?

dsc_0746

dsc_0794

Snorkling sista dagen. Är man vi Röda Havet ska man givetvis vara under ytan på ett eller annat sätt.

dsc_0699

Det var ganska lugnt när vi var här, men det gav ju desto mer plats åt oss.

dsc_0756 dsc_0821 dsc_0828 dsc_0840

maria