Hoppa till innehåll

Jennie: ”Min dröm gick i uppfyllelse”

Min dröm gick i uppfyllelse.

Ja, faktiskt, den gjorde det, till 100 procent. Jag kan till och med hitta gamla dagböcker från när jag var tolv år gammal, där jag skriver om hur jag vill bo på en paradis-ö med delfiner och palmer.

Tio år senare, sålde jag allt jag ägde, sa upp min lägenhet och bokade en enkelbiljett till andra sidan jorden. Fullständigt livrädd av vad som väntade. Skulle jag verkligen ge mig ut i världen på egna ben? Vart skulle jag åka när jag kommer fram? Kommer jag lära känna någon? Tankarna var oändliga.

image

Men drömmen gick i uppfyllelse, jag satte mig på flyget som tog mig till Bangkok, fick en broschyr av en gammal tant på flygplatsen som försökte sälja diverse båtturer. Jag läste om ön Koh Tao, bokade en biljett och morgonen efter befann jag mig i paradiset.

Och tur var väl det, bara några dagar senare började jag dyka, och fastnade direkt, jag gjorde alla kurser som gick att göra. Lärde känna människor från hela världen och levde livet. Veckorna senare träffade jag en kille, och jag hade ingen aning om att han skulle bli mannen i mitt liv. Vi dök, utforskade ön på en gammal vespa, badade, gick hem berusade och glada tidigt på morgonen hand i hand längs strandkanten med vattnet som svalkade våra fötter och med endast månskenet som lyste upp, vi skrattade åt varandra, ni vet när det bara bubblar av skratt, så där som man tänker att bubblorna i en champagneflaska skulle låta om de kunde låta: det tog aldrig slut. Jag fullkomligt blev förälskad i både honom och i ön. Paradiset. Som sedan blev mitt hem det kommande året. Med han.

Drömmen var här, den var så nära att jag kunde ta på den, och jag kunde inte förstå för en sekund att jag hade tagit mig så här långt. Jag levde på en paradis-ö och jobbade med dykning. Jag hade en bungalow på stranden med ett palmträd utanför dörren och spenderade dagarna under det vatten som är en helt annan typ av paradis, (men den historien tar vi en annan gång). Eller på stranden med en kall mango-shake och en bra bok. Och dessutom hade jag träffat min stora kärlek.

Det kunde för stunden inte bli bättre. Det var ingenting jag kunde önska mig mer än detta, just där och då levde jag precis det livet jag alltid har drömt om.

Gilla ”Ett annat liv” på Facebook för att inte missa texter från Jennie:

jennie eriksson

2 kommentarer till “Jennie: ”Min dröm gick i uppfyllelse””

Kommentarer är stängda.