Om jag ska arbeta – varför inte göra det på en vacker plats?

3898

Efter ett års universitetsstudier i Sverige är jag tillbaka i den lilla byn Flåm i Norge bland fjord, fjäll, dalar och vattenfall. Här spenderar jag min femte sommar i rad. Vanligtvis arbetar jag här för att tjäna pengar till att resa, men i år jobbar jag för att kunna finansiera min kommande utlandstermin i Indien. Historien bakom hur jag hamnade i sagobyn Flåm, av alla ställen, går att läsa här.

Flåm från ovan
Flåm från ovan. Foto: Josefine Nilsson

Då jag främst varit på resande fot de senaste åren har Flåm varit min enda fasta punkt i livet. Här vet alla vem jag är, vilket inte är så konstigt då jag är anställd i byns enda matvarubutik. Detta inger en väldigt annorlunda känsla, då jag vanligtvis är en främling på de platser jag besöker under mina resor.

LÄS MER: Josefine om att resa i Nepal >>

Utsikt över Flåm från Brekkefossen
Utsikt över Flåm från Brekkefossen. Foto: Josefine Nilsson

Jag försöker påminna mig själv varje dag om hur lyckligt lottad jag är med möjligheten att tjäna in pengar för äventyr runt jorden samtidigt som jag arbetar på en av de finaste platserna jag någonsin besökt. Det är lätt att spara pengar här. Att vara ute i den vackra naturen kostar ingenting. Att andas in den friska fjälluften kostar ingenting. Att njuta av det magiska fjordlandskapet kostar ingenting.

LÄS MER: Josefine – Hur jag började leva ett annat liv >>

Nästan varje dag under sommaren får Flåm besök av tusentals turister från kryssningsfartyg. Foto: Josefine Nilsson
Nästan varje dag under sommaren får Flåm besök av tusentals turister från kryssningsfartyg. Foto: Josefine Nilsson

Fastän jag arbetar mer än heltid, ser jag min tid här som en semester. Om jag väl ska jobba, varför inte arbeta på en vacker plats? Jag har alltså fyra år av konstant ’semester’ i bagaget. Då jag och min ryggsäck vanligtvis är ute på äventyr världen över, är detta mer som en chartersemester för mig – en trygg och säkert tillvaro där jag bor på samma ställe under en längre tid. Håll utkik efter kommande uppdateringar och inspirerande bilder från de norska fjordarna i sommar!

Flåm är en populär destination för cykelturister. Foto: Josefine Nilsson
Flåm är en populär destination för cykelturister. Foto: Josefine Nilsson

josefine

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.