Förberedelserna för Himalaya i full gång

1508

Nu är det 23 dagar kvar tills vi flyger till Katmandu i Nepal. Jag kan knappt tro att det är sant. En stor dröm kommer gå i uppfyllelse. Himalaya och Mount Everest here we come!

Förberedelserna går nu in i sitt slutskede. Igår kom ett stort paket med posten till oss här i Thailand – det var kängor till min flickvän och vandringskompanjon Leanne. Ett par Merell Ridgepass.

leanne

leanneskoVi beställde dem online, visst risky business, men kängorna måste gås in för att undvika skavsår så det var ända möjligheten. Det är nämligen svårt att få tag på bra vandringskängor här i Thailand – här är de mer för strandprylar, av naturliga orsaker.

Jag själv har redan ett par kängor sedan tidigare, de tog mig upp på Kilimanjaro (Läs text här) så nog ska de klara Himalaya. Mina är ett par Meindl Kansas i läder med Gore-Tex-membran. Jag har nu tagit fram dem från garderoben där de stått hela dyksäsongen och samlat damm. Nu ska de rengöras och putsas upp med skokräm så de är redo för den kommande utmaningen.patrik

patrikssko

Vi har som jag tidigare skrivit om uppdaterat Första hjälpen-väskan. Läs mitt inlägg om Första hjälpen här.

Nu i dagarna ska vi börja på vilket visum vi ska ansöka om. Nepal har det så pass fiffigt att man kan ansöka på plats på flygplatsen direkt vid ankomst. Men det går i förväg att fylla i viss uppgifter online så att det tar kortare tid när vi väl kommer fram.

Vad jag också gjort inför det kommande äventyret är att se över reseförsäkringen. Jag är försäkrad hos Europeiska ERV med försäkringen Backup Extended. Den täcker bara vandring i berg med auktoriserad guide under 3 500 meter. Vi kommer bege oss högt över 3 500 meter så ett tillägg i försäkringen kommer behövas. Mer om det i ett kommande inlägg.

SHARE

2 COMMENTS

  1. Ni gör helt rätt i att gå in skorna ordentligt! När vi gjorde Annapurna såg vi många som hade sprillans nya kängor och såna blåsor de fick! Vi hade våra gamla vinterkängor som vi haft i flera år men de fungerade jättebra. Och även fast vi använt dem i flera säsonger tidigare så var det vissa dagar vi fick blåsor speciellt när de blev blöta. Så ett tips är att ta med skavsårstejp o plåster såklart men även ett par lättare löparskor som ni kan byta till ett par timmar under dagen om ni börjar få skavsår. När kommer packlistan?

Comments are closed.