Hoppa till innehåll

Läs det här om du tror att du inte har råd att resa

Nu sitter du där igen och tittar igenom Instagram, Facebook, Twitter, Tumblr och får Snaps med massor av vackra resebilder och läser om folk som reser så mycket. Reselusten slår till. Och den slår till hårt. Men det enda du tänker är att du inte har råd just nu.

Vill du veta en sak? Du behöver inte vänta. Du kan göra det nu. Alla har råd. Låt mig kort berätta min historia.

Jag är 28 år. Jag har inga stora besparingar eller någon rik gammal moster. Ändå reser jag världen runt.

I oktober 2014 hade jag varit hemma i åtta månader efter min sex månader långa resa genom Sydostasien. Den där morgonen i oktober vaknade jag och kände ”nä, nu kan jag inte stå emot längre”. Jag bestämde mig för att säga upp mig från jobbet, skänka bort det mesta av min garderob, sälja det mesta av alla mina prylar och göra mig av med lägenheten. Jag skulle resa. För resten av mitt liv. Pengar ska jag tjäna längs vägen så jag kan betala för fortsatta resor.

Jag gjorde det. Gjorde mig av med i princip allt. I april 2015 gick flyget tillbaka till Sydostasien och så småningom Australien och Nya Zeeland. Nu ligger en resande framtid framför mig. Närmast ska jag till Malaysia, sedan blir det Burma, efter det Thailand där jag ska jobba med dykning så jag kan betala för mat och boende. När jag tröttnar drar jag vidare. Det blir Nya Zeeland, Sydamerika, Indien, mer Asien och Australien. Kina, Nepal, Afrika, USA och Kanada. Drömmarna och planerna är många. Och jag ska uppfylla dem.

Det är inte svårt. Allt handlar om din egen inställning. Vad du tror är möjligt. Jag har själv släppt alla spärrar. Jag ser inga som helst hinder med någonting. Jag kastar mig ut. Det får bli vad det blir.

Och vet du vad? Det går allt som oftast bra.

patrik

1 kommentar till “Läs det här om du tror att du inte har råd att resa”

Kommentarer är stängda.