Reseåret 2017: Nepal, Rumänien, Skottland, England

1610

Reseåret 2017 börjar utkristallisera sig allt mer. Jag spritter av nyfikenhet och förväntan. Jag kan inte vänta på allt roligt och spännande som händer i år.

Just nu är vi i Thailand och jobbar som dykguider på korallreven. Men säsongen lider mot sitt slut, det är bara några veckor kvar. Innan vi packar ner dykgrejerna för den här gången blir det en grand final med en dykresa på tre dagar där vi bor på båten som åker runt Similan Islands utanför Khao Lak. En ren nöjesresa där vi tillsammans med min kära mamma som reser hit bara ska njuta av allt under ytan utan att behöva guida någon annan.

Foto: Huw Thomas/Flickr
Everest Basecamp. Foto: Huw Thomas/Flickr

Sen börjar nya äventyr. För några veckor sedan bokades flygbiljetterna till Katmandu i Nepal. Everest Basecamp är vårt mål, men också nationalparken Chitwan och kanske även det som sägs vara Buddhas födelseplats. Det blir totalt sex veckor i det mystiska och bergiga landet. Åtminstone drygt två av dem kommer gå åt till vandringen till Basecamp. Ni kommer såklart kunna följa hela resan här på Ett annat liv.

Häromdagen bokade vi även biljetterna ut från Katmandu. Till London. Det blir England över sommarmånaderna – vi är inbjudna till fyra olika bröllop.

TIPS: Jag har skrivit om hur vi hittar billiga flygbiljetter här >>

Innan sommaren kickar igång ordentligt åker vi till Rumänien för att uppleva allt landet har att erbjuda och åka runt till slotten i Transylvanien. Vi hittade flygbiljetter med Ryan Air för bara 150 kronor per person!

Under sommaren mellan alla bröllop ska vi passa på att se England ordentligt. Åka runt till alla små samhällen, titta på gamla slott och herresäten, njuta av den vackra naturen (kanske Dovers vita klippor), äta lokal ”fish & chips” i tidningspapper, hitta en riktigt gammal pub i någon liten håla och dricka billiga pints med ljummen öl.

Fish and Chips
Fish & Chips på klassiskt vis. Foto: sstrieu/Flickr
England
Engelska landsbygden i all sin prakt.

När vi ändå befinner oss på de brittiska öarna ska vi också ta oss till Skottland. Det lär med hög sannolikhet bli ett besök hos någon Whiskytillverkare för en klassisk provning. Något vi redan bestämt är också att vandra upp på Storbritanniens högsta berg som ligger i just Skottland – Ben Nevis,  1 344 meter högt.

Ben Nevis
Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg. Foto: Mark/Flickr

Planen är att lämna de brittiska öarna i september eller oktober. Japp, vi har redan börjat kika på flygbiljetter så smått. Det blir ännu en dyksäsong. Vi är lite sugna på Filippinerna, men i ’ett annat liv’ kan allting hända.

TIPS: Här har jag skrivit hur kan jag resa runt världen på heltid med knappt några pengar.

Missa ingenting från äventyren – gilla Ett annat liv på Facebook:

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.