Nye skribenten Anders lever Ett annat liv – i Sverige

1248

Ett annat liv.se tar nu ytterligare ett steg för att bredda sajten. Många har påtalat det och förstås är det sant – det går att leva ’ett annat liv’ även i Sverige. Anders Krasse är det livs levande beviset. Han kommer från och med idag att skriva för Ett annat liv. Här nedan lär du känna honom lite bättre.

Anders Krasse

Anders, vem är du?
– Den korta versionen är att jag är en 60-talist som precis avslutat en ca 25-årig avvänjningskurs ut ur min ungdoms konsumtionsmönster. Jag kan nu inte längre uppleva lycka ur att köpa saker, inte ens kortsiktigt döva någon oro genom konsumtion. Det är en slags helande befriande känsla, som verkar vara en kusin till frihet.

Varför har du valt en annan livsstil än de flesta andra lever?
Ibland känner jag att det är livsstilen som valt mig, inte tvärtom. De medvetna valen handlar till ena delen om jorden som våra barn ska få ärva. Jag vill lämna ett litet avtryck där. Den andra delen handlar om erfarenheter jag gjorde när jag arbetade som hälsopedagog. Den tiden lärde mig mycket om både mitt och andras liv.

Vad vill du skriva om på Ett annat liv?
– Jag vill skriva om min vardag, som till största delen ändå utspelar sig i Sverige. Om hur man faktiskt kan leva ett liv med lägre fasta kostnader och genom det som jag kallar ”Bootstrapping”* ändå kan genomföra många av sina drömmar. Vissa vintermånader kanske jag skriver från ett främmande land, där jag söker efter spännande möten.

Vad vill du förmedla för känsla till dina läsare?
– Om det är en enda känsla så måste det bli glädje. Utan den är det lite som är något värt. Jag vill att det ska finnas värden som vänlighet, nyfikenhet, inspiration och i någon mån även inre upplevelser. Det är här jag får mina kickar. Jag har provat en del äventyrssporter, men de får nog någon annan skriva om.

Nu har du chansen att säga vad du vill till Ett annat livs läsare, vad säger du?
– Går det att säga en klok sak till en grupp människor som alla är olika? Kanske. Eller inte. Möjligtvis då att vi alla är olika, och att ju fortare vi förstår det, desto lättare blir livet.

SHARE

2 COMMENTS

    • Tack för pepp. 🙂 Ska försöka skriva så att det blir som ett Kinderägg. Både gott, spännande och en liten överraskning. Eller vad det heter. 🙂

Comments are closed.