Patrik: Det händer i ’ett annat liv’ under hösten

1166

Under den här pandemi-sommaren har det varit väldigt knapert med inlägg här om vad som egentligen händer i detta ”ett annat liv”. Ja, alla vet ju förstås vad som hände med världen som fortfarande befinner sig i något form av kaos. Vi lämnade Thailand hals över huvud i slutet på mars. På mindre än 24 timmar hade vi bokat flygbiljetter och tagit oss ur landet.

En månad på engelska landsbygden och sedan for jag (som ändå planerat) till Sverige för några veckors jobb här. Något år mellan varven brukar jag ju komma hem och hälsa på en sommar, köra några veckors jobb innan nästa äventyr tar vid.

FÖLJ ETT ANNAT LIV PÅ YOUTUBE – SE ALLA ÄVENTYREN >>

På Sveriges Radio under sommaren

Den här sommaren var jobbet som reporter på Sveriges Radio i mitt kära hem Sörmland. Vilket otroligt roligt jobb sen, jag har varit ute och flängt hela sommaren. Jag har badat och hoppat från hopptorn i direktsänd radio, jag hoppade fallskärm, också i direktsänd radio. Jag har intervjuat massa spännande och roliga personer, jag har intervjuat otroligt många härliga barn, jag har åkt spårvagn på museijärnväg, jag har popat popcorn i naturen, jag åkte vattenskidor i direktsänd radio, jag provade stand up paddleboard, sprang en tuff hinderbanan och jag gick på promenad med alpackor.

Jag med Sveriges Radios mikrofon i högsta hugg redo för direktsändning.
Intervjuar på ridskola i direktsändning.

Vilken sommar va! Det har varit väldigt lite stillasittande och istället har jag bjudit Sörmlands radiolyssnare på roligt innehåll i apparaterna hela sommaren. Att vara sommarreporter på radio är riktigt häftigt, roligt och lärorikt. Uj, uj, uj vad jag har lärt mig grejer inom olika områden som aldrig kanske hade fått lära mig.

Så blir hösten

Från början var tanken att göra dessa sju veckor av radiojobb och sedan ha ett nytt äventyr ute i världen på gång. Men Corona har gjort detta lite krångligare. Visst skulle jag väl kunna åka någonstans utomlands, men för mig skulle det bli halvdant. Öar, attraktioner, vägar och annat är stängt eller har restriktioner. Det skulle inte bli en fullgod upplevelse för de pengar det kostar.

Därför har jag tagit det djärva beslutet att stanna i Sverige ett tag till i väntan på att pandemin klingar av. När detta beslut var fattat kunde jag landa lite tillvaron. Dessutom lyckades jag landa ett jobb fram till årsskiftet. Perfekt. På Sveriges Radio i Sörmland fanns tyvärr inga lediga tjänster efter sommaren. Men det gjorde det mycket väl på Sveriges Radio i Östergötland. Så under hösten kommer jag fortsätta mina äventyr i etern på just P4 Östergötland med bas i Norrköping. Om du är östgöte, bli inte förvånad om du ser mig någonstans i länet och flänger runt med en mikrofon i handen.

Himalaya med en yak och berget Ama Dablam i bakgrunden. Foto: Patrik Enlund

Tid för drömmar och planering

Men äventyr kommer det bli för det. Jag kommer vandra, paddla, cykla, klättra och annat här på hemmaplan. Och nu finns ju tiden till att verkligen planera ett äventyr utan dess like. Den där dykresan som inte blev av till ”Korall-triangeln” i våras måste ju givetvis hända någon gång. Det finns tankar om en bestigning av berget Elbrus i Ryssland och jag har en en plan att organisera en vandring till Everest Base Camp.

SHARE