Patrik: ”Härliga dagar på Nusa Lembongan”

1154

Sex månader som dykguider och boende i ett billigt rum utan lyx gör sitt. Vi bestämde oss därför för att ha det lite flådigt på vår resa till Nusa Lembongan i Indonesien.

Jag vill till att börja med säga att det här inlägget inte är sponsrat. Det är bara jag som vill berätta om vår upplevelse.

Vi hittade supermysiga Castaway när vi letade boende på internet. Det ligger i den lite mer avskilda delen av Nusa Lembongan, den södra delen som kallas för Mushroom Bay. Castaway har bara åtta bungalows och alla är placerade runt en liten swimmingpool. Det kändes väldigt familjärt och mysigt tack vare det.

Vi stannade fem dagar och fyra nätter på Nusa Lembongan.

LÄS MER: ”Nu är vi i Indonesien och dyker med mantor” >>

castaway1
Foto: Castaway
castaway2
Foto: Castaway
castaway3
Foto: Castaway

Något som vi verkligen gillade med Castaway är att de inte vill att deras gäster ska köpa plastflaskor med vatten och därför har de gratis påfyllning av vatten från en maskin. Perfekt! Det är fler resorter och hotell som gör samma. När ni reser och bor på olika hotell. Påpeka alltid sådant som gratis vatten och mindre plast. Tillsammans tar vi små steg mot  en bättre värld.

Frukosten lagades färsk efter våra önskemål från en meny och serverades den tid som passade oss bäst. Eftersom vi skulle iväg ut med dykbåten varje dag stod frukosten framme på det lilla bordet på terassen klockan halvåtta varje morgon.

Jag mumsade i mig lätt rostade baguettehalvor med spenatblad, bacon och pocherat ägg. Till det kunde vi välja te eller kaffe samt valfri juice.

Personalen på Castaway består bara av några få indoneser och därför lärde vi känna dem var och en. Mycket trevliga och välkomnande.

För fyra nätter på Castaway betalade vi cirka 2 100 svenska kronor.

LÄS MER: ”Tre år på resande fot och lyckligare än någonsin” >>

frukost
Min frukost en av dagarna. Foto: Patrik Enlund

Förutom att dyka, som jag skriver mer om i ett kommande inlägg, så utforskade vi också Lembongan och Ceningan lite grann. Ceningan är en pytteliten ö mellan Nusa Lembongan och Nusa Penida. Det går att ta sig över dit via en bro.

Vi hyrde mopeder från Castaway för 80 000 Indonesiska Rupier och puttrade iväg glada i hågen. Vi lät spontaniteten styra. Av en slump kom vi till något som kallades för ”Dream Point”. En utkiksplats med ett häftigt träd och en gunga. Precis intill låg en swimmingpool med en liten bar som sålde drinkar, smoothies och juice.

LÄS MER: Så är det att vara digital nomad >>

Dream Point på ön Ceningan.
Dream Point på ön Ceningan. Foto: Patrik Enlund
Lembongan6
Poolhäng med våra vänner Aki och Annika vid Dream Point. Foto: Patrik Enlund
Lembongan7
En puss i paradiset. Foto: Patrik Enlund

I nästa inlägg skriver jag om våra dyk vi gjorde kring Nusa Lembongan. Missa inte!

patrikenlund

SHARE