Patrik: I april åker vi till Nusa Lembongan och dyker

1904

Nu är det mindre än två månader kvar innan säsongsjobbet som Divemaster i Thailand för mig och Leanne är över. Det har gått så sjukt jäkla fort att jag inte kan tro det. Vi har varit här i över fyra månader men det känns som bara två veckor.

Det är väl så. Det går fort när man har roligt.

Vad händer sen då? Ja, lite vet ni ju redan: I juni åker vi till Nya Zeeland för ”Working Holiday”-år.

Men dyksäsongen i Thailand tar slut redan i slutet på april och därför har vi klämt in lite andra planer. Vi drar till Indonesien och närmare bestämt ön Nusa Lembongan som ligger  en snabb båtresa sydost om Bali.

Foto: Aussie Assault /Flickr
Foto: Aussie Assault /Flickr

Vi åker dit för att dyka. Dyka för vår egen skull utan att behöva guida några kunder. Vi ska njuta till tusen procent. Vid Nusa Lembongan och grannen Nusa Penida är vattnen lite kallare vilket gör att här frodas korallerna. Jag har tidigare bara dykt lite grann i Indonesien och Leanne har aldrig varit där. Vi är ute efter färgglada koraller och det är förhoppningsvis precis vad vi kommer få. Kolla den här videon från PADI om dykning i Indonesien:

Förutom dykningen lär det bli en hel del softande på stranden. I flera reseguider för Nusa Lembongan lovas vi solnedgångar av världsklass. Nu är vi rätt kräsna då vi har sett ett gäng sjukt jäkla snygga solnedgångar. Det ska mycket till för att våra favoriter ska rubbas.

Efter ett gäng dagar på Nusa Lembongan drar vi tillbaka till Bali för mer dykning. Längs den paradisiska öns östkust finns otroligt vackra korallrev precis utanför stränderna. Det är bara att gå i vattnet med dykutrustningen på så är du där.

patrikenlund

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.