Hoppa till innehåll

Patrik: Nu är det klart – jag ska utbilda mig till dykinstruktör

Då är det helt klart – i november utbildar jag mig till dykinstruktör. Efter tre säsonger som dykguide i Thailand och en säsong som dykfotograf i Karibien ska jag nu ta steget och bli instruktör. När jag gått kursen kan jag jobba som instruktör runt om i världen och utbilda andra som vill ta dykcertifikat.

Den här bilden är tagen under ett dyk när jag jobbar som dykguide i Thailand.

Jag kommer gå kursen i Tulum i Mexiko där jag reste och dykte i april 2022. Under min tid på ön Curacao där jag jobbade som dykfotograf lärde jag känna en kursledare som utbildar instruktörer, det är hon som håller i utbildningen i Mexiko. Anledningen att jag väljer just hennes kurs är för att jag vet vem hon är och för att nyfunna vänner till mig verkligen har rekommenderat henne. Kursen är en del av världens största dykorganisation PADI.

Kursen börjar som sagt först i november och därför har jag en liten tanke om att resa runt i Centralamerika i några veckor innan kursen. Jag är sugen på Nicaragua. Kanske börjar jag där och sakta men säkert rör mig mot Mexiko.

Att jag ska bli dykinstruktör är något jag tänkt på i många år, men jag har känt att jag vill göra några år som guide och andra jobb inom dykbranschen innan. Och nu känner jag att jag är på rätt plats i livet. Nu är det dags. Jag har en dröm om att en dag landa ett dykjobb i Maldiverna men också i otroligt vackra Raja Ampat i Indonesien.

Och ni som följer mig vet vid det här laget att drömmar – de ser jag till att omvandla till verklighet. Så den här instruktörskursen är ett steg i den riktningen.