Patrik: ”Nu kör vi – mot okända mål”

1125

Följ ”Ett annat liv” på Facebook – klicka här

Det har varit bråda dagar som redaktör för ”Ett annat liv”. Efter en artikel i Metro har telefonen gått varm, Facebooksidan exploderat och frågorna har varit många. Samtidigt ska det sista inför resan förberedas, jag själv har gjort intervjuer med forskare och planerat in besök hos alla de medier som undrar vad jag egentligen håller på med.

Vad är det jag egentligen håller på med då? Jo, något så simpelt som att ifrågasätta samhällets normer och rutiner. Säga upp mitt gamla liv och börja ett nytt.

Det är ett livsval som vuxit fram de senaste åren, men när jag tittar tillbaka alltid bubblat under ytan. Jag växte upp med en mamma som drog ut mig och mina syskon i skogen till upplevelser och äventyr.

Hon är en av dem som tycker det är jobbigast jag nu försvinner för gott. Men det är också på ett vis hennes eget fel. Mitt enorma intresse för att lyfta på varje sten, kika runt varje hörn och ifrågasätta hur saker och ting fungerar kommer från henne.

Hon är klok hon. Min mor. När hon blev intervjuad av tidningen en gång för många år sen sa hon det här.
– Det är en viktig del av livet att få vara den man är och accepteras för det.

Det är något som genomsyrar hela henne. Och således även mig och mina syskon.

Vi går vår egen väg. Struntar i vad samhället tycker.

Nu kör vi. Mot okända mål. Häng med om du vill.

SHARE

6 COMMENTS

 1. Häftigt lycka till, har en dotter med samma inställning som snart drar till usa som tidigare varit i australien asien europa , kolla in rosa grodor blogg.

 2. Tjena!
  Undrar lite över din ekonomi
  Vad har du sålt och hur mkt har du fått in på världsliga saker.
  Hur stor budget har du för att påbörja äventyret och har du nån
  typ av förhandsbesked på jobb på de olika stoppen?
  Är det inte lätt att få fiender – om man får ett jobb – i ett land där
  arbetslösheten är stor?

  Tycker det du gör – är jättefräckt! Kom ihåg att det är ditt beslut att köra –
  och det är bara ditt beslut – om du skulle känna för att avbryta om några år!
  Good Luck! Enjoy!

 3. Ska bli väldigt roligt att följa dig!! Har samma drömmar om att jobba och flytta utomlands 🙂

Comments are closed.