Hoppa till innehåll

Patrik: Resan till Nepal är bokad – nytt försök att nå Base Camp

När jag var i Himalaya senast och stod och blickade ut över Mount Everest i fjärran, då lovade jag mig själv en sak. Jag lovade mig själv att komma tillbaka. Ni som följt mig på Ett annat liv vet att jag är den som fullföljer mina drömmar. Jag sviker inte mig själv. Det stannar inte bara vid att drömmigt fingra på sidorna i ett resemagasin. Jag lever min dröm.

Jag framför Mount Everest långt där borta.

Då, för drygt två år sedan, kom inte jag och Leanne hela vägen upp till Mount Everest Base Camp – eftersom Leanne drabbades av höjdsjuka.

Vi fick en fantastisk vandring genom otroligt mäktiga och vackra Khumbudalen. En vandring och en resa som vi absolut inte ångrar – trots Leannes höjdsjuka. Leanne är mer än nöjd med att ha varit där och fått se det hon såg. Hon känner inte suget att försöka att nå Base Camp igen.

Men det gör jag.

Jag framför utsikten i Khumbudalen.

Och här sitter jag nu med flygbiljetten bokad. Tillsammans med min brittiske vän Sean bär det av till Himalaya i mitten på oktober. Förra gången vandrade jag och Leanne på egen hand i Himalaya (Och nej, det var inte anledningen till höjdsjuka, vi planerade in fler vilodagar än vad de guidade turerna har).

Det största samhället på vägen mot Base Camp: ”Namche Bazar”.

Vandring genom vackra Khumbu-dalen.

Men den här gången har jag och Sean bokat en guidad tur. Av flera anledningar. Bland annat för att slippa det administrativa med att boka flyg upp i bergen och fixa pappersarbetet för tillstånd till nationalparken. Men den kanske starkaste av dem alla, att ingen av oss ska behöva vända på grund av den andre.

Med en guidad tur kan en av oss fortsätta mot Base Camp även om den andre tvingas gå ner. Ingen vill ju vara den som ”förstör drömmen” för den andre.

Vi har bokat vandringen med företaget Trekking Team som drivs av en god vän till Leanne. Hon lärde känna ägaren Hari under en resa i Nepal för flera år sedan när hon hjälpte till att bygga en förskola ute på landet.

Ni kommer givetvis kunna följa förberedelserna och uppladdningen här på sajten.

2 kommentarer till “Patrik: Resan till Nepal är bokad – nytt försök att nå Base Camp”

  1. Lycka till 🙂 Jag är i Nepal varje år, men ger mig inte ut på några trekkingäventyr. Liksom du lever jag min dröm på alla sätt. Ha en underbar trekk!

Kommentarer är stängda.