Patrik: ”Såhär bor vi – lyxig dykresort på Bali”

2744

Vi bor nu precis nedanför den aktiva vulkanen ”Agung” på Bali. Det är en jäkligt häftig bakgrund att ha när en vaknar på morgonen kan jag säga. Agung hade ju utbrott senast i september. Ni kanske kommer ihåg hur alla tidningar skrev om strandade svenskar och avstängd flygplats.

Vi lämnade ju som ni redan läst Nusa Lembongan efter ett fyra dagar med härlig dykning och sjukt vackra koraller (Läs mer >>).

Nu är vi i den lilla Tulamben på Bali och dyker och här har vi redan hunnit med att se flera helt otroliga djur under ytan. Missade du bildspecialen häromdagen? Se de märkliga djuren som vi fått se >>

I det här inlägget tänkte jag berätta var och hur vi bor. Inte heller detta inlägg är sponsrat, utan det är jag personligen som rakt upp och ner vill visa och berätta för dig som läser om hur vi bor.

Vi bor på hotellet ”Bali Dive Resort and Spa” i den lilla fiskebyn ”Tulamben” på Balis nordöstra kust. Se karta en bit ner. Här är vår lyxiga bungalow:

indonesien-41
Foto: Patrik Enlund
Bungalow-11
Rummet är supertrevligt och har lugna härliga färger genomgående i inredningen. Foto: Bali Dive Resort and Spa

Här ligger Tulamben på Bali (röd markering).

bali
Här ligger den lilla byn ”Tulamben” (röd markering) och hotellet ”Bali Dive Resort och Spa”. Nusa Lembongan och Nusa Penida ser ni nere i högra hörnet. Karta: Google
indonesien-45
Poolen som ligger i den lummiga trädgården. Det är också här dykinstruktörerna håller kurser för nybörjardykare. Foto: Patrik Enlund
indonesien-44
Utsikt från poolen över havet. Foto: Patrik Enlund
indonesien-42
Den lummiga trädgården full av kokospalmer. Poolen i förgrunden och havet i bakgrunden.

Miljövänlig dykresort – ingen plast 

Något riktigt bra med ”Bali Dive Resort and Spa” är deras inställning till havet, miljön och plast. De vill inte att någon av sina gäster använder engångsplats eller vattenflaskor. Varje rum har försetts med två flaskor i metall från organisationen Trash Hero.

Trash Hero är en ideell organisation utan några vinstsyften som exploderat över Sydostasien de senaste 2-3 åren. De tillverkar dessa flaskor i metall (se bild nedan) och dessa går att köpa hos de flesta dykshopper i hela Asien. Många restauranger och hotell över hela Asien erbjuder fri påfyllning av dricksvatten när du visar upp din Trash Hero-flaska.

Men ”Bali Dive Resort and Spa” har alltså tagit steget längre och har köpt in egna flaskor till alla sina gäster. Superbra intiativ! Vad gör du i din vardag för att minska skräpet?

Läs mer vad du kan göra för att hjälpa haven och minska användningen av plast när du reser >>

indonesien-48
Trash Hero-flaskor! Himla bra! Foto: Patrik Enlund
indonesien-32
Precis bakom dykresorten ligger den mäktiga och aktiva vulkanen ”Agung”. Den hade ett utbrott senast i september och stängde i princip av hela Bali från omvärlden då inga flyg kunde lyfta eller landa på flygplatsen.
indonesien-43
Lyxigt häng vid poolen. Foto: Patrik Enlund
indonesien-47
Havet är vackert, eller hur? Foto: Patrik Enlund

”Dyka, äta, sova – repeat”

Vi bor flott, äter gott och dyker hela tiden. Jag kommer skriva mer om själva dykningen i nästkommande inlägg.

Precis i anslutning till vår bungalow och trädgården med poolen ligger själva dykshopen. Där har vi vår utrustning och där förvaras alla dyktuber och allt som behövs. Vi vaknar på morgonen, stoppar i oss lite frukost i hotellets restaurang och knallar sedan de 50 metrarna till rummet med utrustningoch gör i ordning allt vi behöver. Fem minuter med bil ner till stranden och vips så kan vi börja dyka. Det är bara att gå i direkt från stranden. Ingen båt ut. Vi dyker direkt vid kusten. Och här finns också ett speciellt spännande vrak som är anledningen till att den lilla fiskebyn ”Tulamben” förvandlats till ett av världens hetaste resmål för dykare. Om det berättar jag mer i nästa inlägg.

LÄS MER: Bäst och sämst på Bali – Och vad kostar det på Bali >>

indonesien-40
På promenad genom resorten… Foto: Patrik Enlund
indonesien-31
Magisk skymningsljus när solen är på väg att gå ner. Vi är ju på östkusten, så tyvärr får vi inte se själva solen sjunka ner i havet. Men ändå vackert. Foto: Patrik Enlund

LÄS MER: Så är det att vara Digital Nomad – lever på resande fot >>

patrikenlund

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.