Patrik: ”Vi slutar våra jobb på gården”

3013

Ibland blir det inte som en tänkt sig. Efter bara åtta jobbade dagar lämnar vi våra jobb på mjölkgården. Jobbet var bra, betalningen skälig och vi hade ett mycket bra anställningsavtal. Omgivningen var fantastiskt vacker och paret som äger gården och anställde oss är trevliga. Det enda bekymret var den Nya Zeeländska tjejen som också jobbade på gården och som vi delade hus med.

LÄS MER – Patrik: ”Så är det att vara Digital Nomad” >>

Vi försökte det gjorde vi verkligen – men ibland fungerar det bara inte. Vi kan inte leva med en person som drar ner oss i ett träsk av negativitet när vi är här för vårt livs äventyr. Det fanns ingen respekt, medkänsla eller glädje från den här personen. Vi funderade, vägde alternativ och pratade ihop oss. Det landade i beslutet att vi lämnar jobbet och gården för att dra vidare. Det var tråkigt att behöva meddela det trevliga paret, men vi skildes som vänner då de har gott om tid att hitta ersättare för oss innan det blir hektiskt med över 200 kor som ska mjölkas. Vi kunde sluta på en gång utan några som helst problem och lämnade gården redan nästa dag.

Här lever vi livet i vår campervan. Det är vår första morgon vi vaknar upp i bilen.

Nu har vi dragit vidare. Det är det fina med att leva ett sådant här liv. Ett liv utan fasta kostnader. Vi kan packa ihop alla våra grejer och dra vidare när det passar oss. Inget stoppar oss eller håller oss kvar.

Vårt mål är att vara glada, lyckliga och må bra. Om vi inte känner glädje – som i det här fallet – då ändrar vi på förutsättningarna för att få tillbaks glädjen.

Det här är Coromandel. En halvö öster om Auckland.

Vi har nu klarat av premiärnatten i vår campervan och det var inte alls så kallt som vi trodde. Vi sov gott och vaknade med utsikten över havet i vackra området Coromandel. Nu blir det några dagars utforskande i de vackra omgivningarna här.

Så småningom börjar vi leta efter jobb igen. Planen är nu att jobba kortare perioder och resa i mellan istället för att jobba ihop en superstor reskassa.

Häng med för att inte missa någonting från vårt stora äventyr!

LÄS MER: Jobba och resa i Nya Zeeland – Stor guide >>

SHARE

1 COMMENT

  1. Ett liv utan fasta utgifter är så otroligt fritt! Vi har nu bott i vår husbil i 3,5 månader och det är helt fantastiskt. Saknar inget. Alls. Hoppas ni kommer fortsätta trivas i er van.

Comments are closed.