Patrik: Yes, nu har vi fått jobb i Nya Zeeland

4366

Yeeehooo! Vi har fått jobb. Vi börjar våra jobb om lite drygt en vecka. Vi kommer jobba under tre till fyra månader på en mjölkgård med kor och kalvar. Vi kommer jobba ute på landsbygden nära till en stor sjö och precis nedanför det mäktiga berget Mount Tarawera.

Vi kommer tjäna 18 dollar i timmen (Cirka 108 svenska kronor) men då ingår också boende med eget rum med dubbelsäng och tillgång till stort, fullt utrustat kök. Riktigt bra betalt om du frågar mig. Vi kommer kunna spara mycket då inte en enda dollar kommer läggas på boendet. Och folk undrar hur jag klarar att resa runt världen? Ja, det här är svaret. Jobba där du är och dessutom spara mer än vad som är möjligt i Sverige.

Vi kommer stanna kvar på nordön men förflytta oss lite längre söderut för att jobba. Vi kommer jobba inte långt från det större samhället Rotorua (se karta nedan)

Är det lätt att få jobb i Nya Zeeland? (Fortsätt scrolla för att läsa mer)

LÄS MER: Working Holiday-visum i Nya Zeeland – Så funkar det >>

Är det lätt att få jobb på Nya Zeeland?

Svaret är JA. Inga som helst problem. Om du har ett Working Holiday-visum är du hett eftertraktad inom alla möjliga branscher.

Nu i juli börjar kor att kalva och mjölkningen sätter fart därför letar många bönder just nu efter hjälp för de närmaste 3-4 månaderna. Det är sådana jobb vi har fått.

Men det går också precis som i Australien att plocka frukt. Det finns såklart hur många andra jobb som helst. Restauranger, barer, receptioner eller om du har rätt utbildning och erfarenhet kan du jobba som snickare eller takläggare eller rörmokare eller vad det nu kan vara.

Vi har letat efter jobb i Facebookgrupper och på olika sidor. Just det här jobben som vi nu fått hittade vi på Backpackerboard.

Andra jobbsidor att leta på är:

Lycka till med jobbsökandet!

LÄS MER – STORA GUIDEN: Allt du behöver veta om att resa och jobba i Nya Zeeland >>

SHARE

2 COMMENTS

Comments are closed.