Världen runt på obestämd tid

1601

Att planera en resa runt världen som dessutom är på obestämd tid, det är inte det enklaste.
Men det är precis det jag sitter och gör så fort jag har några timmar över. Jag kollar flygstolar, nya platser och länder, flygplatser, packning.. Ja egentligen allt som behövs för att komma iväg. Komma iväg ut i världen igen. Äntligen. Ett år på hemmaplan och nu är vi redo igen, nu ska vi ut och upptäcka. Vi ska flyga dit det finns flygbiljetter och vi ska besöka alla platser som är möjliga att besöka.

13942384_10153974035618843_1701943577_n

Vi har inga krav, inga måsten och inga datum att passa. Vi åker dit världen tar oss.

Några stopp på vägen har vi dock som vi vill bocka av; Bahamas, Mexico, Costa Rica, Filippinerna, Madagaskar och Bali är några av dem. Vi har även en bucket-list med över 100 saker som vi ska se till att bocka av.

Allt från att surfa, ta en selfie med en haj, hoppa fallskärm till att sova under stjärnorna och bada i ett vattenfall.

Och jag ska dokumentera allt på video, jag kan knappt vänta med att få visa er vår resa ut i världen.

Vi räknar ner, imorgon bokar vi första flygbiljetten. Jag återkommer om vart det blir. Någonstans varmt, jag vill upptäcka ett nytt paradis.

17213_10152873011343843_800335906813695325_nMen jag har så mycket att berätta innan vi fortsätter på vår kommande resa.

Jag har ett helt år av äventyr bakom mig, jag bodde på paradis-ön Koh Tao i ett år och ska visa er allt från ön ni inte får missa på er resa ute i världen. Ni ska få lära känna ön jag blev förälskad i och ni kommer förstå varför..

Och jag tänkte börja med att visa en Video från Koh Tao, Thailand.

Dykning, snorkling, härliga stränder, ni får se hela ön från den gamla vespan min stora kärlek tog med mig på.

Underbart va? Det var det jag sa.

Följ Jennies resa – Gilla ”Ett annat liv” på Facebook:

jennie eriksson

SHARE

4 COMMENTS

 1. Spännande och inspirerande. Hur finansierar du dina resor? Att vara borta ett år är ju ett tag även om Thailand är billigt. Att vara borta på obestämd tid kräver en rejäl summa.

  Om man inte exempelvis jobbar under tiden. Hur gör du?

  • Vad roligt, tack! När jag bodde i Thailand jobbade jag med dykning och i en bar. Jag finansierade där med mat och boende från det, vilket var helt perfekt för min del. Planen den här gången är att jobba när det behövs. Jobba efter vägen med vad vi hittar. Finns så många olika sätt att finansiera alla utgifter på resande fot. Och kan man jobba med dykning underlättar det väldigt mycket, finns jobb överallt 🙂

 2. Jag kan rekommendera Andamanerna om du inte kikat på det innan. En fantastisk ögrupp mellan Indien och Thailand dit den stora turismen inte hittat än. Ett riktigt paradis om man vill ha lite avslappnat häng. Annars är Indien i övrigt mycket trevligt (och billigt)

  • Har faktiskt aldrig hört talas om just det stället, ska kolla upp det på en gång!
   Vi letar just efter sådana ställen, paradis som inte hunnit blivit så otroligt exploaterat av turismen. Har hört att även Burma ska vara fantastiskt.
   Tack för tipset 🙂

Comments are closed.