Sara Hofgren – ny skribent: ”Förstår mig inte på rutiner”

2124

Nu breddar vi Ett annat liv ytterligare och kan idag presentera nyförvärvet Sara Hofgren. Här lär du känna Sara och får reda på lite vad hon kommer skriva om.

sara2

Sara, vem är du?
– Jag är en drömmare som alltid längtar ut i världen och på samma gång en livsnjutare som gläds åt allt det vackra och enkla här och nu. Tiden tillsammans med barnen är det mest värdefulla jag har och när vi får rå över den själva mår vi som bäst. Att leva nära naturen med stor respekt för jorden och människorna är viktigt för mig. Jag litar mycket på magkänslan och tror att det alltid är bättre att göra något litet, hur litet det än är, än att inte göra något alls.

För övrigt är jag mamman som fortfarande efter tolv år med barn varken förstår sig på charmen med rutiner och fasta tider eller den rådande övertygelsen att barn behöver förskola och skola för att kunna lära och utvecklas. 

Varför tycker du det är viktigt att se världen?
– För att det är det roligaste som finns, att få vara tillsammans som familj och vara på väg någonstans är en helt oslagbar kombination, en magisk känsla! 

Och för att jag inte kan tänka mig ett mer utvecklande och meningsfullt sätt att lära sig om världen än att ta del av den, det ger många och olika perspektiv på livet och en slags ödmjukhet inför hur små men ändå viktiga vi är. Vad vi gör spelar roll och vi har den här planeten tillsammans. Alla. Känslan för det kan vara det viktigaste jag har att föra vidare till mina barn och den blir bara starkare ju mer man ser och upplever av världen.

Vad vill och kommer du skriva om på Ett annat liv?
– Om livet med tre barn i skolåldern, på hemmaplan och ute på resor, långa som korta. Om det fina med att våga se på hela världen som ett klassrum och sig själv som en lärare, om all den glädje som kommer med att uppleva, upptäcka lära och växa tillsammans. Det finns så väldigt mycket win-win här!

Jag kommer att skriva om möjligheter och svårigheter vi som svensk familj har att följa hjärtat och forma livet så som vi vill ha det även när barnen blir större och skolan kräver sitt. Om vägen mot att bli oberoende av tid och plats för att en vacker dag kunna resa vart och när vi vill.

Vad vill du förmedla för känsla till dina läsare?
– Att allting är möjligt och ingenting behöver ta slut för att familjen utökas. Barn ändrar på mycket men hindrar väldigt lite, delad glädje är som bekant dubbel glädje och ju fler desto bättre (bökigare kan hända, men bättre) är min erfarenhet.

Att lärande egentligen är något väldigt roligt och okomplicerat som händer överallt och hela tiden, livet igenom. Jag önskar att den som läser ska känna en större tillit till sig själv som förälder och till barnets egen längtan och drivkraft att utvecklas.

Jag önskar också att den som läser ska smittas av den obeskrivligt stora glädje jag själv känner över att få dela livet och växa tillsammans med mina barn, och känna sig inspirerade att prova på ett sånt vinnande koncept!

Nu har du chansen att säga vad du vill till Ett annat livs läsare, vad säger du?
– Jag säger som Bishop T Jakes:

”The world is a university and everyone in it is a teacher. Make sure when you wake up in the morning you go to school”.

SHARE

3 COMMENTS

 1. Men åh, detta är precis vad jag vill läsa mer om! Har funderat mycket kring barns skolgång osv, kommer bli jätteintressant att följa!

 2. Miriam! Vad glad jag blir, jag ser mycket fram emot att skriva här, och extra roligt blir det ju när någon vill följa med 🙂 SaraH

 3. Håller helt med,sverige behöver nyanseras när det gäller förskola,skola! Vi reser själva mycket,bor just nu i uruguay och barnen har inte gått förskola på ett bra tag,det trivs utmärkt!
  Har tre barn,väntar det fjärde:) blir bara mer att upptäcka tillsammans!:)
  Så fint att läsa ditt inlägg och håller med på alla plan! Kommer att följa dig samtidigt som våran resa fortsätter!:)
  Allt gott och lycka till!
  Lovisa!

Comments are closed.