Nu har semestern börjat i ’Ett annat liv’

1394

Nu har semestern börjat i Ett annat liv. Jobbet på dykbåten är slut för den här gången. Vad händer på semestern då? Dykning såklart. Det har ju liksom fallit sig så att dykningen är både min största hobby och mitt jobb. Så praktiskt.

Vi har bokat in oss på en tre dagar lång båtresa till nationalparken ”Similan Islands” utanför Khao Lak. Så här ser en av öarna ut.

Similan Islands

I några dagar har vi nu väntat på dagen för avfärd med båten. Det har varit full relax på schemat. Det är i princip lågsäsong här i Thailand just nu. Åtminstone precis i starten av den. Vi har därför lyckats hitta en bungalow på en superlyxig resort för vrakpris.

Foto: Andamania Beach Resort
Foto: Andamania Beach Resort
Foto: Andamania Beach Resort
Foto: Andamania Beach Resort

Bara 400 kronor natten för extrem lyx. VA?! Ja! En resort direkt på stranden med mysig trädgård, en fin pool, grym frukostbuffé och palmer överallt. Sängen är sjukt stor och sjukt skön. Och badrummet, ja det ska vi inte ens prata om. För backpackers som oss är det här mycket, mycket ovanligt. Vi är vana vid något helt annat. Men det är såhär det kan bli ibland i ett annat liv. Och det är just det som är så himla härligt.

andamania

Men det vi ser framemot mest är såklart båtresan och dykningen. Det blir tre nätter ute till havs med mängder av dyk. Det kommer bli fantastiskt. Uppdateringar från trippen kommer när vi är tillbaka. Av förklarliga anledningar finns ju inte tillgång till internet på båten.

Fler bilder från Similan Islands:

similan-island-1317065_1920 similan-island-1305378_1920

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.