Emelie längtar: ”The mountains are calling and I must go”

1291

1 år och 8 månader, 599 dagar eller en evighet, så länge sen är det sen sist jag stod på en fjälltopp och tittade ut över de vita vidderna, för att sedan kasta mig nerför backen och känna det där obeskrivliga rushen av frihet som infinner sig med fötterna i ett par pjäxor eller för den delen ett par boots. Mitt hjärta klappar för vinter. Skid- och snowboardåkning.

Varför har jag väntat så länge då undrar ju du säkert nu.

Jag ska berätta. Vinter är det bästa jag vet och att få tillbringa den i fjällen är underbart.

up-chrobry-1163463_1920

Jag gjorde min fjärde säsong som instruktör. Jag skulle ut och ha en snowboardlektion, något av det bästa jag visste. Men jag ville inte, det var inte kul längre och jag kunde inte förstå varför. Jag blev ledsen och uppgiven för något som jag tyckte om så mycket inte längre kändes roligt, jag hade nog tröttnat och det skrämde mig. Det var ju det här jag ville göra! Som ett tecken dök en jobbmöjlighet på andra sidan jorden upp. Jag åkte till Nya Zeeland och jobbade med kor, så långt från skidor och snö jag kunde komma. Det var en välbehövlig paus för nu är jag mer än någonsin laddad för vinter och att få jobba som skidlärare.

Om en vecka flyttar jag till Norge för att hela vintern lång få jobba som skid- och snowboardinstruktör. Det kommer bli fantastiskt och jag är så förväntansfull.

snowboard-618536_1920

cableway-854520_1280

Jag kommer tillbringa vintern i Hafjell i Norge. Det är ett helt nytt ställe för mig.

Tidigare säsonger när jag jobbat har jag kunnat fjället utantill, vetat vilka genvägar som är snabbast, vilka liftar som är bäst och känt till alla i personalen.

Nu börjar det om på noll och jag ska erkänna att jag är en aning nervös. Nytt ställe, nya människor, nya backar och nytt språk. Det är såklart en tjusning med allt detta nya också, en sorts spänning som inte går att ta på.

Hur kommer första åket vara? Kommer jag få den där rushen av frihet som jag så länge längtat efter? Kommer jag förstå det norska språket?

Det och mycket mer kommer jag berätta nästa vecka.

emelie

SHARE

4 COMMENTS

  1. Härligt! Citatet i rubriken har hängt på vår kökvägg ett tag. Men nu packar vi ner det och alla andra ägodelar (de som är kvar…) och flyttar till fjälls hela familjen… 🙂

    • Ja visst är de ett bra citat att följa 🙂
      Härligt med flytt till fjällen lycka till 🙂

Comments are closed.