Södra England – Del 8: Vilda sälar längs Godrevy-kusten

2231

Det här är Del 8 om vår roadtrip i södra England
Del 1: Historiska skeppsvarvet i Portsmouth >>
Del 2: Härliga dagar i lummiga New Forest >>
Del 3: Coola naturfenomenet Durdle Door >>
Del 4: Chesil Beach – en annorlunda strand >>
Del 5: Mysigt besök i lilla byn Abbotsbury >>
Del 6: En god Shepherds Pie i vackra Dartmoor >>
Del 7: Vacker utsikt från naturens torn >>

Efter att ha cruisat genom Devon och Dorset med allt det vackra ni redan läst om har den här lilla serien om södra England äntligen kommit fram till Cornwall(!). En av de där engelska regionerna som de flesta säkerligen har hört om någon gång just tack vare hur vackert det är.

godrevy-3
Kusten i Cornwall är såhär vacker.
...bara i Cornwall.
…bara i Cornwall.

Vi bestämde oss för att spendera tre nätter på samma ställe och sedan göra dagsutflykter runtom i hela Cornwall. På grund av hotande regn gav vi upp idén på att tälta och via bokningssajterna på nätet fick vi tag på ett boende i mysiga byn Portreath precis vid havet på västkusten. Ska du åka till Cornwall hävdar jag att ett stopp i Portreath bör sättas upp på listan.

Vår första dagsutflykt gick till en plats som vi blev tipsade om av värden för vårt boende. Godrevy Beach och kusten som går norrut mot just Portreath där vi bor sades vara fantastiskt vacker.

Klappat och klart – vi måste ju förstås åka dit och kolla. Och vi blev inte besvikna. Efter att ha parkerat vid Godrevy Beach officiella parkering promenerade vi längs kusten i riktning mot fyrhuset som står ute på en bergig liten ö några hundra meter från fastlandet.

godrevy
Där ute på den lilla ön skymtar Godrevy-fyren.

Snart skymtar vi skyltar som förklarar att vi måste vara tysta. Det finns sälar i närheten. Detta hade vi ingen aning om och blev såklart exalterade. Vi kommer fram till ett litet trästaket som skiljer stigen från stupet. Långt där nere på sanden i en vik som bara går att nå från havet ligger de feta och vackra djuren och latar sig.

Vi viskar och pekar och förundras över hur häftigt det är att se vilda djur. Oavsett hur många gånger jag sett vilda djur förut är det lika spännande varje gång.

godrevy-8
Kan du se sälarna?
godrevy-6
Där är dem ju!

godrevy-7godrevy-9 godrevy-10

Vackert även utan sälar

Det går i princip att vandra längs hela Cornwalls kust. Kustremsorna är på sätt och vis allmän mark eller del av nationalparker eller naturområden. Vi spenderade en halv dag kring Godrevy. Här kommer flera bilder från vår lilla promenad.

godrevy-4

godrevy-13
Där borta syns Godrevy Beach.
godrevy-24
Leanne i kanten av Godrevy Beach med fyrhuset i bakgrunden.
godrevy-22
På andra sidan bukten ligger det lilla samhället St ives.

godrevy-15 godrevy-11 godrevy-17 godrevy-18 godrevy-21

Fin avslutning på stranden

Vi vände tillbaka mot Godrevy Beach och tajmade perfekt då tidvattnet var som lägst. Vi hoppade på klipporna och sicksackade mellan vattenpölar och stenar fulla av musslor.

godrevy-28
Godrevy Beach.

godrevy-25 godrevy-26 godrevy-27

patrikenlund

SHARE

3 COMMENTS

  1. Kom ni fram till Devil’s Mouth också eller är det avspärrat efter ras nu? Fyren är den som inspirerade Virginia Woolf till boken Mot fyren. Hade själv hoppats att flytta till St Ives framöver men brexit tog kål på den drömmen.

    • Nej vi åkte inte till Devils mouth. Så vet inte om det är avstängt. Varför tog grexit kål på den drömmen? Det går väl fortfarande att flytta till St Ives även om inte England är med i EU.

  2. […] Det här är Del 9 om vår roadtrip i södra England Del 1: Historiska skeppsvarvet i Portsmouth >> Del 2: Härliga dagar i lummiga New Forest >> Del 3: Coola naturfenomenet Durdle Door >> Del 4: Chesil Beach – en annorlunda strand >> Del 5: Mysigt besök i lilla byn Abbotsbury >> Del 6: En god Shepherds Pie i vackra Dartmoor >> Del 7: Vacker utsikt från naturens torn >> Del 8: Vilda sälar längs Godrevy-kusten >> […]

Comments are closed.