Hoppa till innehåll

Ulrika ny skribent på Ett annat liv

Ett annat liv växer och breddar sajten. Idag presenterar vi stolt Ulrika Englund som ny skribent. Just nu är hon i Centralamerika och reser runt. Här lär ni känna henne lite bättre:

ulrika

Ulrika, vem är du?
– Jag är en disputerad cellbiolog/elektrofysiolog med ett stort intresse för vetenskap, teknologi, ekonomi, natur och voluntarism! Jag är på resande fot med min andra hälft, även kallad Pontus, och vi letar efter platser i världen där vi passar in! Vi sålde allt och lämnade Sverige i februari 2015 och sedan dess bär vi med oss allt vi äger!

Varför reser ni i världen?
– Vi gör nog vad de flesta långtidsresenärer gör, letar efter äventyr och spännande platser att besöka. Det som kanske gör oss lite annorlunda är att vi aktivt söker efter likasinnade människor såsom libertarianer, voluntarister och/eller bitcoinintresserade människor för att knyta kontakter och umgås. Det har lett oss till ett bitcoincafé i Kambodja och världens första anarkistkonferens för anarkokapitaliser i Acapulco. Vi letar också efter platser där vi kan tänka oss att slå oss ned i framtiden om vi skulle bli tvungna att ha en permanent adress.

Vad skriver du om/Vad vill du skriva om?
– Jag skriver om vår vardag på resande fot och möten med människor. Det blir en hel del inlägg om platser vi besöker och äventyr vi gör, men det dyker också upp inlägg om bitcoin och voluntarism.

Vad vill du förmedla för känsla till dina läsare?
– Positivitet och spontan ordning! Världen är inte så stor och hemsk som nyhetsförmedlare vill få dig att tro och det går att resa utan att ha någon som helst resplan!

Nu har du chansen att säga vad du vill till Ett annat livs läsare, vad säger du?
– Frivillighet – Ja! Våld och tvång – Nej!

1 kommentar till “Ulrika ny skribent på Ett annat liv”

Kommentarer är stängda.