Vandra med mig till Everest Base Camp

1636

Har du tänkt att du ska vandra till Mt Everest Base Camp? Vill du hänga med mig på en gruppvandring? Då ska du fortsätta läsa. Med det här inlägget vill jag mest kolla om det överhuvudtaget ens finns ett intresse för något sånt här?

Jag har funderat och klurat länge på att arrangera en gruppvandring till Everest Basecamp. Detta är fortfarande på tankestadiet. När och hur är inte bestämt på långa vägar. Först ska vi vänta ut den här pandemin.

Jag har själv vandrat i Himalaya två gånger och varit vid Everest Base Camp, jag har bestigit Kilimanjaro i Tanzania samt bestigit berg i Sverige, Norge, Malaysia och Indonesien. Under många år har jag vandrat i svenska fjällvärlden och på olika vandringsleder. Jag tänker att jag åtminstone har någon liten kunskap att dela med mig av.

Jag i Himalaya med bergskammen där Everest ingår i bakgrunden.

För vem?

Du måste inte vara en vältränad atlet som springer mer än 10 km varje vecka. Det räcker med att vara vid god hälsa och ha god kondition. Uppe i bergen på hög höjd har typen ”vältränade atleter” tvingats ge efter för höjdsjukan medan andra med en lägre nivå av kondition och träning tagit sig fram utan problem.

Långt där borta syns Everest Base Camp – precis intill Khumbu-glaciären.

Vad är tanken?

Att vi vandrar med lokal nepalesisk guide och bärare. Vi blir en lagom stor grupp som vandrar tillsammans. Jag kommer agera länk mellan er som vandrar och den lokala guiden och det lokala företaget och ge all viktig information på svenska. Vi kan träffas vid flera tillfällen i Sverige i god tid innan avresa för att börja förbereda oss mentalt och prata om praktiska detaljer, tips, packning, kläder och andra frågor.

Vad gör jag och vad gör du?

Som arrangör av gruppvandringen kommer jag ordna med allting. Jag hjälper till med att boka flygbiljetter, hotell i Kathmandu och har kontakt med det lokala guideföretaget och hjälper till med packning, råd och alla andra tänkbara tips och frågor. Jag kommer fungera som svensk guide under hela resan. Hjälpa till med att hitta mysiga restauranger i Kathmandu, var du bäst tar ut pengar och allt annat som kan tänkas komma upp.

Berget ”Ama Dablam” reser sig mäktigt i bakgrunden.

Vad kommer ingå?

Det kommer bero lite beroende på hur jag bestämmer mig för att lägga upp det hela. Allt är som sagt lite på ett tankestadium fortfarande. Men det pris som betalas för själva vandringen och boendet upp i bergen kommer inkludera flyg upp i bergen och tillbaka, allt boende, all mat och dryck till måltiderna. Sådant som inte ingår är till exempel dricks till den lokala guiden och bärarna. Normalt får varje vandrare också köpa allt vatten själv, eventuellt dricka från bergsbäckarna med piller eller filter för att rena (Väldigt gott!). Men det där är ju något som kanske skulle kunna gå att paketera in och inkludera i priset.

Allt är som sagt på ett tankestadium så exakt hur upplägget blir är ännu oklart.

Varför ska du vandra med just mig?

Jag älskar att träffa nya människor och vill gärna dela med mig av det vackra Himalaya. Jag är en helt vanlig kille och inget kommersiellt företag på det viset. Jag lever vad jag kallar ”ett annat liv”. Kanske är du nyfiken på mig och hur det är? Kanske tycker du det är spännande att ”prova” mitt liv? Jag pratar gärna om allt jag upplevt och delar med mig av alla mina tips och tankar. Och jag lovar dig, under två veckors vandring i Himalaya hinner en prata om mycket olika saker där på leden. Du skulle bara veta vilka roliga samtalsämnen som dyker upp när en i sakta mak lunkar fram med bergens andäktiga närvaro lutandes ovanför oss.

Jag hoppas att mina erfarenheter från resande över hela världen hjälper till att göra din upplevelse några snäpp bättre.

Berätta att du är intresserad!

Hör av dig! Berätta för mig att du tycker det här låter superintressant! Skriv att du är intresserad och skriv mer än gärna några rader om dig själv. Mejla mig: patrik@ettannatliv.se

Bli inspirerad!

Kolla in videobloggen från min vandring till Everest Base Camp här >>

Eller läs blogginläggen här: Del 1 >> och Del 2 >>

 

SHARE

3 COMMENTS

  1. Hej. Är en 57 åring som älskar resa. Ingen direkt erfarenhet av att vandra i bergen. Är i bra form o gillar utförsåkning gärna alperna. Van resenär, har rest mycket själv men tänkte de kunde vara skoj o vandra i grupp. Hör av dig framöver när vi sluppit tråkiga viruset. Mvh Lars

  2. Stort Lycka till! Har vandrat till Base camp på tibetanska sidan! Fantastiskt! Jag har jobbat på Läsochres i några år. Den Resebyrån gör schyssta resor! Än en gång, Lycka till! Läs gärna Christian Jutviks bok om sitt resande liv. Han startade Läsochres 1979 och levde sin dröm!

Comments are closed.