Vandra med mig till Everest Base Camp hösten 2022

2312

Har du drömt om att vandra till Mt Everest Base Camp? Vill du hänga med mig på min gruppvandring nu till hösten 2022? Då ska du fortsätta läsa.

När? Närmare slutet på oktober. Exakta datum ej satta ännu. Resans längd är 16 dagar från att du lämnar Sverige till att du är tillbaka hemma.

För vem? För alla. Du måste inte vara supertränad. God hälsa och god kondition räcker gott.

Hur? Jag anordnar gruppvandringen och bokar med ett lokalt företag i Nepal som arrangerat vandringar i Himalaya i snart 30 år. Ett av landets äldsta och mest erfarna företag. Jag blir din svenska guide under hela resan.

Pris? Beroende på hur många vi blir, någonstans runt i kring 16 000 svenska kronor. Du betalar flyg tur och retur själv till huvudstaden Kathmandu från Sverige (flyget ligger på cirka 7000 kronor). Läs längre ner i detta inlägg vad som ingår i priset.

Berätta för mig att du tycker det här låter superintressant! Skriv att du är intresserad och skriv mer än gärna några rader om dig själv. Mejla mig: patrik@ettannatliv.se

Varför ska du vandra med just mig?
Jag älskar att träffa nya människor och vill gärna dela med mig av det vackra Himalaya. Jag är en helt vanlig kille och inget kommersiellt företag på det viset. Jag lever vad jag kallar ”ett annat liv”. Kanske är du nyfiken på mig och hur det är? Jag har själv vandrat i Himalaya två gånger och varit vid Everest Base Camp, jag har bestigit Kilimanjaro i Tanzania samt bestigit berg i Sverige, Norge, Malaysia och Indonesien. Under många år har jag vandrat i svenska fjällvärlden och på olika vandringsleder. Jag tänker att jag åtminstone har någon liten kunskap att dela med mig av.

Jag i Himalaya med bergskammen där Everest ingår i bakgrunden.
Långt där borta syns Everest Base Camp – precis intill Khumbu-glaciären.

Vad ingår i priset

 • Upphämtning på flygplatsen med taxi till hotell
 • Hotell i Kathmandu före och efter själva vandringen
 • Frukost på hotellet
 • Flyg upp i bergen tur och retur
 • Allt boende i bergen
 • All mat i bergen, samt dryck till maten (te, osv.)

Vad ingår inte?

 • Flyg till Kathmandu från Sverige och tillbaka
 • Visum till Nepal: 50 US dollar (cirka 425 kronor)
 • Lunch och middag i Kathmandu (det går att äta sig mätt för 20 kronor om man vill)
 • Reseförsäkring som täcker vandring på över 5 000 meter.
 • Dricks till lokala guider och bärare

Vad är planen?

Att vi vandrar med lokal nepalesisk guide och bärare. Tanken är att vi blir 10 stycken i gruppen. Jag kommer agera länk mellan er som vandrar och den lokala guiden och det lokala företaget och ge all viktig information på svenska. Jag tänker att vi kan träffas under sommaren här i Sverige i god tid innan avresa för att börja förbereda oss mentalt och jag kan prata om praktiska detaljer, tips, packning, kläder och andra frågor.

Berget ”Ama Dablam” reser sig mäktigt i bakgrunden.

Berätta att du är intresserad!

Hör av dig! Berätta för mig att du tycker det här låter superintressant! Skriv att du är intresserad och skriv mer än gärna några rader om dig själv. Mejla mig: patrik@ettannatliv.se

Bli inspirerad!

Kolla in videobloggen från min vandring till Everest Base Camp här >>

Eller läs blogginläggen här: Del 1 >> och Del 2 >>

 

SHARE

3 COMMENTS

 1. Hej. Är en 57 åring som älskar resa. Ingen direkt erfarenhet av att vandra i bergen. Är i bra form o gillar utförsåkning gärna alperna. Van resenär, har rest mycket själv men tänkte de kunde vara skoj o vandra i grupp. Hör av dig framöver när vi sluppit tråkiga viruset. Mvh Lars

 2. Stort Lycka till! Har vandrat till Base camp på tibetanska sidan! Fantastiskt! Jag har jobbat på Läsochres i några år. Den Resebyrån gör schyssta resor! Än en gång, Lycka till! Läs gärna Christian Jutviks bok om sitt resande liv. Han startade Läsochres 1979 och levde sin dröm!

Comments are closed.