Våra 5 tips för att våga ta klivet mot ett härligare liv

1903

Du trivs inte på jobbet. Du känner att vardagen tappat sin spänning. Du vill ha något mer. Du har drömmar du ännu inte uppfyllt. Du vill släppa allt. Men du vågar inte lämna tryggheten. Vi på Ett annat liv har satt ihop den här listan som hjälper dig att ta det sista steget för att komma dit du vill.

Foto: Rob./Flickr
Foto: Rob./Flickr

1. Ta ingen skit
Trivs du inte på jobbet och arbetskamraterna är tråkiga? Varför ska ditt liv vara skit? Tankarna ”Ja, men jag får ta mig igenom det här nu så kan jag ta semester sen” kan vi slänga åt fanders. Kasta inte skit på ditt eget liv – gör något åt det nu. Som svensk kan du jobba var som helst inom EU, du får enkelt ”work- and holiday-visum” i Australien och Nya Zeeland och i många länder får du ut mycket mer för pengarna du tjänar. Samtidigt som du jobbar får du uppleva ett nytt land, ny kultur, nya människor och nya vänner. Vilken bra bonus va?

Foto: www.gotcredit.com
Foto: www.gotcredit.com

2. Det löser sig alltid
Ingen kan argumentera mot denna punkt. Du kommer inte hamna på gatan och låta kråkorna äta dina ögon. På ett eller annat sätt kommer saker och ting att lösa sig. Kanske inte som du tänkte från början, kanske inte på det bästa sättet – men tro mig, det löser sig. Alltid.

Foto: Mari Gutic

3. Du är inte ensam
Du kanske är den enda i din umgängeskrets som har de här tankarna? Alla dina vänner pratar om barn, hus, familj och bil men det enda du känner är panik. Du är inte färdig än. Men du kanske inte vågar lämna för du känner dig ensam. Då kan vi tala om för dig – det är du inte. Där ute i det fria och det vilda finns det miljoner människor som har exakt samma känslor som dig. Du kommer träffa dem och du kommer få vänner för livet. Det är när du vågar öppna dig och hänge dig åt det fria som dörrarna står vidöppna för nya bekantskaper.

Photo: James Cridland/Flickr
Photo: James Cridland/Flickr

4. Sluta bry dig om vad andra tänker och tycker om dig
En vanlig tanke i dagens samhälle. Folk i allmänhet lägger oerhört vikt vid vad andra människor tänker och tycker om dem. Allt från kläder, smink, åsikter och drömmar. Sluta bry dig om vad andra tänker och du kommer känna en enorm frihet. Om du vill någonting – gör det, för din skull. Det är ditt liv och ingen annans.

Till vänster, foto: Håkan Dahlström/Flickr. Till höger, foto: Magnus Länje, Socialdemokraterna
Till vänster, foto: Håkan Dahlström/Flickr. Till höger, foto: Magnus Länje, Socialdemokraterna

5. Du kan alltid komma tillbaka
Var du än reser i världen, hur länge du än borta och hur gammal du än är. Sverige, ditt trygga hemland, finns alltid kvar. Du kan när som helst komma tillbaka och hitta ett nytt jobb. Du är troligtvis ännu mer intressant för arbetsgivare med erfarenheten du skaffat dig ute i världen. Om du har med dig detta i bakhuvudet är det lättare att släppa taget.

Kör hårt!

Följ ”Ett annat liv” på Facebook för mer listor, artiklar och intervjuer som inspirerar till resor och bättre liv

SHARE

1 COMMENT

  1. Det handlar om vad man har för mindset. Man måste vara beredd att släppa allt. Det är så synd att det är så få som gör det. De som tar skit och inte trivs med sina liv för att de inte vågar. De skulle bara veta att det är inte farligt. Det är inte värre än situationen man är i att släppa allt. Det är bara att göra det. Nu. Det kommer att gå bra bara man tänker att det kommer göra det.

Comments are closed.