Vem kunde ana att lycka är en fysisk känsla

839

Första gången det hände visste jag inte vad det var. Helt plötsligt och oväntat en dag kände jag en enorm glädje. Det var som att kroppen rann över av glädje och jag började skratta. Skrattet kom bara. Från ingenstans och utan att jag visste varför. Jag kunde inte stoppa det.

Det var en märklig känsla till att börja med. Jag blev förvånad och undrade varför det hände. Samma sak fortsatte att hända med jämna mellanrum. Med tiden gick det upp för mig att det var lycka. En helt ny nivå av lycka som jag aldrig känt innan.

Det här hände aldrig när jag levde mitt gamla liv i Sverige. Det började inte långt efter att jag lämnat mitt gamla liv för att följa hjärtat.

LÄS OCKSÅ: ”Varför är det inte okej att göra ingenting?” >>

Sjön Wanaka i Nya Zeeland. Foto: Lovisa Enlund

Nu har jag välkomnat denna nya grej i mitt liv. Nu lever jag mitt liv med glädjebubblorna. Jag kallar dem så, ”Glädjebubblor”. Det liksom börjar nere i magen som ett bubbel och sen kan jag bara börja skratta utan anledning. Eller sjunga. Det kan vara något helt osammanhängande eller en mix av olika låtar jag har på hjärnan. Ibland skriker jag. Speciellt om jag är ute i vildmarken. Lite som Ronja Rövardotters vårskrik.

LÄS OCKSÅ: ”Jag jobbar inte – jag simmar med fiskar hela vintern” >>

Om jag inte råkar sitta på en moppe eller köra bil, då brukar jag ta några springsteg, göra några glädjeskutt och kanske svinga mig runt en lyktstolpe. Ibland känner jag också hur det liksom kryper i armarna eller skakar i benen. Jag fick rysningar av igenkänning när jag intervjuade Lisa (Läs här>>) som berättade att hon ibland också är så lycklig att benen skakar.

Vem visste att lycka är en känsla som faktiskt känns rent fysiskt? Det hade jag inte en aning om innan jag lämnade Sverige för att leva ett annat liv. Jag upplevde aldrig dessa känslor förut. Aldrig någonsin tidigare.

LÄS MER: ”Varför ska jag jobba hela livet när pensionen ändå suger?” >>

Photo: Leanne Richardsson

Det är skitcoolt ju. Kroppen är mystisk på många vis. Men att det kunde vara såhär hade jag inte kunnat gissa.

Jag var ju inte olycklig i mitt gamla liv. Det funkade liksom. Jag umgicks med vänner, gjorde roliga saker och mådde bra. Jag var glad och livet rullade på utan problem. Men nu, i mitt nya liv, vet jag att det går att känna den där extrema glädjen och lyckan nästan varje dag. För mig räcker det inte längre med ”lagom”. För mig räcker det inte med ”allt rullar på”. Jag vill ha glädjebubblorna. För det är en sådan otroligt häftig känsla.

LÄS OCKSÅ: ”Jag fyller 30 – måste jag växa upp och skaffa ett vanligt liv nu”? >>

Om ni reser ute i världen och ser någon som studsar upp och ner, svingar sig runt en lyktstolpe och skriker som en tok. Lugn, det är ingen som blivit helt galen i huvudet. Det är bara jag (eller någon annan) som är fullständigt lycklig.

Har du också upptäckt fysisk lycka? Har du en annan berättelse om hur kroppen börjat bete sig konstigt utanför din kontroll för att du är så lycklig.

Kommentera här på bloggen eller maila mig patrik@ettannatliv.se

LÄS MER PÅ SAMMA ÄMNE:

Patrik: Sagan om Ett annat liv – Dagen jag fick ett uppvaknande >>

Patrik: ”Om jag bara kunde säga till den lilla pojken…” >>

SHARE

2 COMMENTS

  1. Den är fantastisk den känslan. Man går bara runt och ler hela tiden. Folk tror att man är knäpp när de ser en person komma och gå leendes men nä, man har bara lärt sig att uppskatta annat i livet och att följa sitt hjärta. Den känslan är fantastisk när man är ärlig med sig själv.

Comments are closed.