Hoppa till innehåll

Drömmen är verklighet: Nu är jag dykinstruktör

Jag jublar inombords och skrattar så det hörs ända från Mexico hem till Sverige. Jag kan nu titulera mig PADI Dykinstruktör. Häromdagen klarade jag teoretisk och praktisk examen efter en två veckor lång kurs på plats i Mexiko och flera månaders teori-studerande.

Jag gjorde min kurs med Ivana, som jag lärde känna när jag bodde på Curacao förra året. Jag blev personligen rekommenderad att gå kursen med henne och hennes kollega Vicky. De håller sina instruktörskurser både på Curacao och i Tulum i Mexico. Jag valde Mexico.

Instruktörskursen var en härlig berg-och-dal-bana av lärande, många skratt, långa dagar och roliga dyk i både poolen och i några av de många cenotes (vattenfyllda slukhål) som finns utspridda på Yucatan-halvön i Mexico.

LÄS MER: Så har jag råd att resa runt världen >>

Jag med mitt diplom från PADI – nu är jag instruktör.

Nu börjar jobbsökandet. Det är så oerhört spännande. Jag har ingen aning om vart jag kan hamna. Jag är redo att packa väskan och sätta mig på ett flyg varsomhelst i världen för att jobba med att lära ut dykning. Nästa vecka kan jag vara i princip vart som helst. Jag vet att många får stressutslag och lätt panik av att inte kunna planera eller veta. Jag älskar det. Jag ligger på kvällarna och fantiserar om var jag äter frukost nästa vecka. Är det på en strand i Filippinerna? Blir jag kvar i Mexico? Hamnar jag i Röda havet? Mellanöstern? Karibien? Känslan av att inte veta gör mig exalterad och peppad. Så kul att inte veta! Och oavsett vad som händer så blir det ett äventyr.

LÄS MER: Jag jobbar inte – jag simmar med fiskar hela vintern >>

När var sista gången du själv inte visste var du kommer vara nästa vecka? Människors liv rent generellt är ju rätt förutsägbara och inrutade. Så kul att gå utanför boxen och vara ovetandes.

Nu åker vi! Världen är min spelplan! Häng med!

LÄS MER: Så får du jobb som dykare ute i världen >>