Hoppa till innehåll

Patrik: Nu börjar kursen – jag ska bli dykinstruktör

Nästan på dagen 10 år efter att jag tog mitt dykcert ska jag nu bli dykinstruktör. Jag har just anlänt till Tulum på Yucatan-halvön i Mexiko. Jag har länge funderat på att bli instruktör och nu är det dags. För dig som drömmer om att jobba med dykning har jag här skrivit hur du kan gå tillväga.

Nu börjar jag kursen för att bli dykinstruktör.

Jag har varit på plats i Tulum, Mexiko några dagar och pluggat de sista detaljerna.

Det ordnas instruktörskurser året om på många platser i världen. Varför valde jag just Tulum? Det finns ett väldigt enkelt svar på den frågan, jag är lite bekant med hon som håller kursen. Jag lärde känna henne när jag bodde på Curacao och jobbade som dykfotograf. Flera av mina nyfunna vänner där hade gått hennes instruktörskurs och alla har bara gett henne goda vitsord. Hon håller kursen både på Curacao och här i Mexiko.

Så sent som i augusti hade jag ännu inte bestämt vad jag skulle göra till hösten. Jag sökte en hel drös med dykjobb, funderade femton varv på om jag skulle åka tillbaka till Curacao och fortsätta fotandet. På en weekend-resa till Albanien i september med några kompisar satt jag på en bergstopp och funderade. Känslan som bubblade inombords var: Vad häftigt att inte veta vad som ska hända. Jag kan hamna precis var som helst när som helst.

LÄS MER: Jag jobbar inte – jag simmar med fiskar hela vintern >>

Många känner kanske oro och stress över att inte veta vad som ska hända bara några veckor bort. Jag var exalterad. Jag satt och tänkte: Undra var jag kommer vara? Vad som kommer hända?

Nu har jag svaret. Jag bestämde mig sent om sider för att gå kursen i Mexiko och som skulle börja nu i november. Jag bokade en enkelbiljett till Nicaragua för att surfa och ha det gött och sen har jag rest genom Nicaragua, Honduras och Belize för att slutligen komma hit lagom till kursstart.

Jag kan bara säga en sak: Nu kör vi! Nu börjar nästa kapitel!

2 kommentarer till “Patrik: Nu börjar kursen – jag ska bli dykinstruktör”

Kommentarer är stängda.