Hoppa till innehåll

Linnea lämnade sitt fasta jobb för att bli yogalärare

Linnea Segerstedt hade ett fast jobb och bra boende och tyckte att hon borde vara lycklig – ändå kände hon att något fattades. Då började hon lyssna på sitt hjärta och följde tecken som stakade ut vägen. Nu är hon digital nomad som skriver, yogar och coachar andra.
– Nu känner jag mig fri. Jag känner att jag har bevisat att jag kan bygga ett liv på mina villkor. Jag kan göra precis vad jag vill, när jag vill, säger hon.

Linnea Segerstedt pluggade till civilingenjör i Uppsala. Då hennes syster bodde i Paris gjorde Linnea sitt exjobb där och erbjöds sedan ett heltidsjobb. I Linneas ögon började nu vuxenlivet på riktigt, hon hade jobb, boende och ett bra liv.

– Nu har jag allt, tänkte jag. Nu borde allt kännas bra, nu borde jag vara lycklig. Men det kändes inte så och det var någonting som fattades. Jag var alltid så trött och slut efter jobbet och jag kände ”är det såhär livet ska vara”, berättar hon.

Hon började dra sig från att gå till jobbet, sen fick hon dåligt samvete för att hon egentligen borde vara tacksam.

– Här går jag och klagar för att jag får pengar varje månad. Det finns folk som inte har jobb och boende, säger hon.

Den här intervjun ska komma att handla om det som blivit helt centralt i Linneas liv. Det som kallas för att ”manifestera”. Du kanske har hört talas om ”attraktionslagen”. Kort sagt: Om du vill att ditt liv ska ta en speciell riktning eller du vill vara i en speciell sits i livet – då ska du manifestera detta för dig själv. Se dig själv i den sitsen, visualisera dig där, tydliggöra för universum vad du vill. På ett eller annat sätt kommer du att hamna där, kanske inte precis på det sättet som du föreställt dig eller via den vägen du trodde, men du kommer komma dit om du följer de tydliga tecken och signaler som livet och universum ger dig.

Det är Linnea ett livs levande exempel på. Och många andra med henne.

LÄS MER: Sanne höll på att stressa ihjäl sig – flyttade till Filippinerna >>

Linnea i Paris. Foto: Privat

När hon i början av 2018 varje dag gick till jobbet i Paris utan att känna sig fulländad fick hon vad hon kallar ett spirituellt uppvaknande.

– Jag hade svårt att sitta ner och jobba. Jag fick ont i kroppen och började söka mig till yoga. Jag gick till yoga med fysiska bekymmer, men när jag började utöva det mer blev det mycket mer spirituellt för mig, säger hon.

Det gav ännu mer bränsle på brasan med frågor som ”Vad håller jag på med?” och Linnea insåg att det faktiskt finns personer som jobbar som yogalärare på heltid.

– Jag kom in på meditation och började med en mediation varje kväll där man ska visualisera sin drömtillvaro, säger hon.

Linnea berättar att det här med att visualisera och manifestera sin dröm används av elitidrottare på riktigt hög nivå. Det kan låta flummigt, men handlar alltså om att ställa in siktet på en drömbild.

– Man skapar en bild av det man vill ha. Jag såg mig själv på en tropisk strand som yogalärare. Den bilden kom till mig hela tiden. Jag började fantisera om Costa Rica, det kom från ingenstans. Jag började kolla på Instagramkonton och sen började jag säga till alla att jag skulle åka dit, utan att jag visste när eller hur. Jag bara kände att jag ville dit, berättar Linnea.

LÄS MER: Familjen Hasselgren bor i Shanghai – reser över världen >>

Linnea i Costa Rica. Foto: Privat

En dag i maj kom det där tecknet från universum. Ett tecken som Linnea bara kände att det var så fullkomligt solklart att lyssna på. Hon fick ett mail där det stod: ”Den första person som registrerar sig vinner en utbildning till yoga-lärare i Costa Rica”.

– Jag registrerade mig direkt. Nästa dag hörde de av sig och sa att jag hade vunnit. Jag trodde att det var ett skämt eller ett scam, men det visade sig vara sant.

Sen gick det i raketfart. Hon fick turligt nog fatt på sin chef som var på smekmånad, lyckades få ledigt med kort varsel och två veckor senare satt Linnea på ett flyg till Costa Rica. Där väntade tre veckors utbildning i Guana Caste på Costa Ricas västkust.

– Det kändes overkligt. Jag hade aldrig varit i Centralamerika. Jag hade känt mig dragen till visualiseringen, men hade väl inte riktigt trott att det skulle fungera. Men det här var ett så starkt bevis, jag hade inget annat val än att tro på att det fungerar, säger hon.

Linnea fortsätter:

– Vi blir indoktrinerade att tro att vi inte har så mycket val och att vi måste följa den inslagna banan i samhället. Men om man verkligen tror på nånting så får man oväntad hjälp.

Och det är väl mailet till Linnea att solklart bevis på.

LÄS MER: Claes sa upp sitt gamla liv för sju år sen – lyckligare än någonsin >> 

Linnea på stranden i Costa Rica.

Efter utbildningen kom hon tillbaka till Paris som en helt ny människa. Hon höll gratis yogaklasser för studenter och första gången dök det upp 50 personer, de fick inte ens plats i aulan. Folk stod utanför på terassen och kollade in.

– Den euforin som jag kände efter det var något jag aldrig hade känt innan. Den kvällen kände jag att jag inte kunde vara kvar på mitt jobb. Men jag var fortfarande för rädd för att ens tänka tanken att säga upp mig, berättar hon.

Linnea tänkte att byte av arbetsplats skulle kunna funka istället. Så hon sökte olika jobb.

– Jag fick massa arbetsintervjuer inbokade, men just den veckan blev jag sjuk. Jag är aldrig sjuk, men jag fick feber och kunde inte lämna sängen. Det var universum som sa: ”Nej gör det inte här, det är inte rätt väg”.

LÄS MER: Sari är 36 år och lever på resande fot >>

Linnea på stranden i Indien. Foto: Privat

Kort och gott, i september 2018 sa hon upp sig från sitt jobb. Hon fortsatte med att hålla yogaklasser och kunde tjäna pengar på det. Men även det blev med tiden ett 9-5-liv och stressigt.

– Jag vill ju vara fri egentligen. Så då åkte jag till Indien i början av det här året (2020) och gjorde en andra yoga-lärarutbildning som är mer avancerad och mer på djupet.

Efter yogautbildningen slog Corona-pandemin till. Linnea blev fast på ett hostel med strikta regler om att inte röra sig utomhus. Nu i efterhand tror hon att det också var ett tecken från universum. För när hon blev fast på hostelet byggde hon upp sitt företag som frilansskribent. Hon gick en online-kurs där hon lärde sig att starta en frilansfirma.

– Jag gick all-in. Jag vaknade på morgonen, övade yoga en timma och sen jobbade jag i princip dag och natt. Det var bara att köra. Jag skördar frukterna nu, det var många som jag hörde av mig till då som sparade mina uppgifter så nu har jag fått många skrivprojekt, berättar hon.

charlotte_intervju

När flygen till Europa började gå igen tog Linnea chansen och bosatte sig i Amsterdam. Där bodde hon hela sommaren och början av hösten, tills för bara någon vecka sen då hon flyttade ner till Kanarieöarna.

Under sommaren och hösten har hon jobbat som frilansande skribent och onlinecoach i just manifestering och att hjälpa andra att nå sina drömmar och mål. Nu tjänar Linnea mer pengar än hon gjorde som anställd. Men hon jobbar mindre.

– Normalt sitter jag inte åtta timmar per dag. Jag jobbar några timmar och sen tar jag paus och jobbar jag några timmar på kvällen.

LÄS MER – Forskarna: Jobbet tar över våra liv >>

På Teneriffa.

Hon har ställt om sitt liv helt.

– Det är som dag och natt. Jag har mycket mer energi, känner mig på bra humör och jag behöver inte sova lika mycket. Det är fantastiskt, verkligen magiskt. Det var inte logiska beslut som tog mig hit utan det är att jag vågat att göra saker och litat på att det ordnar sig och det har gjort det varje gång. 99% av det man oroar sig för händer aldrig, säger Linnea.

Det är visdomsord som heter duga och som ger mig och säkert dig och alla andra både inspiration och en tankeställare.

Intervjun gjord av Patrik Enlund

1 kommentar till “Linnea lämnade sitt fasta jobb för att bli yogalärare”

  1. Fantastisk berättelse! Så fort corona är över kommer jag också att dra. Har satt mitt datum till 31 maj 2021. Då flyttar jag utomlands och initialt kommer jag till Sverige var 3e månad för att arbeta häcken av mig tills att jag kan försörja mig på ett annat sätt i utlandet.

    Lyssna på ert inre!!! Det ljuger aldig! Lycka till!

Kommentarer är stängda.