Patrik: 7 år har jag levt ett annat liv – det bästa jag gjort

3191

Jag sa upp mig från jobbet, gjorde mig av med min lägenhet och alla mina prylar. Sen tog jag ett flyg och ändrade mitt liv för alltid. Idag är det exakt sju år sen.

FÖLJ MIN YOUTUBE-KANAL HÄR >>

Jag är så otroligt tacksam för att jag fick mitt uppvaknande. Att jag insåg att ett arbete nio till fem inte gör mig lycklig. Jag hade en dröm om att få vara fri och kunna göra vad jag vill när jag vill. Idag har det gått exakt sju år och jag har levt den där drömmen sen dess. Jag har fått vara med om så otroligt många fantastiska upplevelser jag aldrig hade kommit i närheten av om jag fortsatt mitt inrutade svenssonliv.

Hur har jag råd? Läs allt om min ekonomi här  >>

Jag har krupit genom mörka, leriga grottor, jag har vandrat på en glaciär, jag har suttit i en träkanot på en flod där jag fick se en vild tiger, jag har skumpat fram på bussar i Asien med höns och rispåsar på sätet bredvid. Jag har dykt med hajar, sköldpaddor, valar och stora rockor. Jag har varit dykguide på Stora barriärrevet, bott i en husbil på Nya Zeeland, vandrat till Mount Everest Basecamp och ätit tusentals portioner gatumat sittandes på trottoarkanten. Men framförallt, jag har träffat så otroligt många nya människor från hela världen och många av de har blivit mycket goda vänner.

Jag har jobbat väldigt lite och levt väldigt mycket. Det har varit fler dagar när jag vaknar och kunnat göra exakt vad jag vill än tvärtom. Jag har varit fri.

Både min kropp och knopp älskar mitt beslut att ändra mitt liv. Jag är gladare, har mer energi och spritter ofta av lycka. Just det där sistnämnda har jag skrivit om förut, jag får ibland en bubblande känsla i kroppen som bara vill explodera. Något jag aldrig upplevt i mitt gamla liv.

Foto: Narcosis Nick

Jag vill inspirera du som läser att följa ditt hjärta. Det måste inte handla om att resa runt jorden, det kan vara vad som helst. Men allt för många människor idag kör bara på, många stannar inte upp och frågar sig själva vad de innerst inne egentligen vill.

Under de här sju åren har jag fått mängder med mail och meddelanden från människor som läst mina inlägg och berättat att det var sista knuffen de behövde för att följa sin dröm. Det är något jag kan leva på länge. Att få inspirera någon till sin dröm är bland det bästa jag vet. Det skulle kunna vara du! Tänk på att livet är för kort för att inte levas fullt ut. Vi ångrar bara det vi inte gör. Pengar kan du alltid skaffa nya, men tiden kommer inte åter.

Du kan snubbla på trappan i morgon och bryta nacken, dö i en allvarlig bilolycka eller få ett cancerbesked. Du vet inte vad som väntar runt hörnet. Därför ska du ta tag i din dröm nu på en gång och inte skjuta upp den en sekund till.

Vill du göra som jag men är rädd och orolig? Vad är det värsta som kan hända? Att pengarna tar slut och du får åka hem? So what? Då är det väl bara att åka hem. Om det är något jag lärt mig under de här sju åren är det att saker och ting alltid löser sig. På ett eller annat vis.

På årsdagen för mitt nya liv firar jag lite extra, så skål på er alla där ute.

Följ din dröm du också, det ska jag fortsätta göra. Vill du ha mer inspiration har jag samlat några av mina favoritkrönikor genom åren här nedan, klicka dig gärna vidare:

Patrik: Jag är snubben som fick nog >>

Vem kunde ana att lycka är en fysisk känsla >>

Sagan om ett annat liv – dagen jag fick ett uppvaknande >>

Varför är det inte okej att göra ingenting? >>

Jag fyller 30 – måste jag växa upp nu? >>

Jag är i nuet och där vill jag stanna >>

Patrik: Vi behöver jobba mindre och vara mer i naturen >>

Följ din dröm innan det är försent >>

263-dagar-av-ren-och-skar-lycka >>

Om jag bara kunde säga till den lilla pojken att arbete inte är allt… >>

Dags att byta ut ”Att göra-listan” mot ”Att vara-listan” >>

Patrik: ”Jag vill aldrig bli vuxen – jag är Peter Pan” >>

Jag jobbar inte – jag simmar med fiskar hela vintern >>

Jag har glömt bort hur det är att leva ett vanligt liv >>

SHARE